ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 30 ноември 2007 г.

За секса, брака, любовта и приятелството

Какво е секса? Може би физическата връзка между мъжа и жената, или акт при който се осъществява възпроизводството на вида. При всички случаи той е необходим и на повечето хора им харесва и им доставя удоволствие и щастие, без значение от пола или расата. Секса е нещо първично и инстинктивно до голяма степен. Необходим и желан- той е добре да се практикува периодично(той си е един вид нужда която трябва да се задоволява), в зависимост "нуждата и нуждаещи я се". С нищо обаче не трябва да се прекалява (както казват немците- редовно, но по малко). Самозадоволяването е заместител на секса- като да отидеш в магазина за сирене , а поради липсата му да си купиш кофичка кисело мляко. Секса е като храната, ако половинката ти неможе да се нахрани у дома, то ще излезе да си вземе нещо набързо от улицата, а кой знае може да отиде и на ресторант. Някои хора се пристрастяват към него, което сами разбирате не е полезно и от психическа и от физическа гледна точка. Но нямам предвид, че е вредно, а че "сиренето" е по-полезно. Много хора се страхуват да говорят за секса, ние сме продукт на секса, той е нещо естествено (не казвам, че трябва да го обсъждаш с всеки срещнат). Всяка друга крайност най-малкото може да се нарече глупава, но за това си има психиатри и терапевти.
Но какво е БРАКА тогава? Казват, че жените го желаят повече, а мъжете едва ли не се страхуват от него. Може би е в самата физика- колко деца може да роди една жена годишно (чувал сам за 8-знаци, но това е едно на няколко милиарда), а мъжа колко (определено числото 8 не е най-високата цифра и определено не става дума за вероятност едно към милиард). Нормално е жената да се стреми към моногамия, а мъжа към полигамия, ето тук се намесва брака- явно в полза за жената, но по принцип не е така. Полза имат и двата пола (повече деца- повече проблеми, пък и в днешно време издръжката никак не е лека). Деца трябва да има все пак- те са радост и тъга- както е казал поета. Бракът е структура, той е институция и е в синхрон с природата и живота на човека (да не говорим, че не само ние го практикуваме, много други видове също имат тази нагласа- например лебедите). Брачната двойка обединява силите си за да преживява по-лесно и по-лесно да отгледа поколението. Чували сте за "брак по сметка" едва ли е най-сполучливия брак погледнато в далечен план, тогава кой? Ето тук се намесва любовта. По принцип външността привлича, а вътрешността задържа партньора, но като всяко правило си има и изключение. Много важно за една двойка е да се привличат, харесват и обичат. За това секса, любовта и приятелството(означава и консенсус- отстъпки и от двамата) правят брака по-продължителен и поносим във времето. А когато един брак дълго издържи на времето и секса си отиде с младостта, а любовта "поовехтне" единственото истинско нещо което остава е истинската дружба и приятелство.
Една от грешките които прават жените с партньорите си е да се опитват да ги променят и контролират както на тях им е удобно. А на мъжете е да не обръщат внимание на половинките си или да се държат грубо и цинично. Отношението и равнопоставеността в един брак е много важна, не можеш да искаш без да дадеш ("когато купуваш по правило трябва да платиш повече").
Така щастието, ако не винаги то по-често ще ви спохожда.

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравей granid, много ми хареса последната ти статия. Съжелявам за вчера, но просто съм много чувствителна на тази тема. От нещата, който си написал виждам, че не си лошо момче и ще се радвам, ако продължим общуването си. Харесват ми възгледите ти за живота. С нетърпени очаквам нови статии от теб - особено за родния ти град(искам да разбера повече за него и за теб, за да те опозная). Надявам се да не се сърдиш. :)

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?