ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

четвъртък, 18 ноември 2010 г.

ПРОБЛЕМАТИКА НА ПОКЕРА

Изложението, което ще направя по-долу не претендира да е строго научно, дори напротив- напълно любителски!
Покера ми е една от любимите игри(не само на мен разбира се), поради много многото качества, които има, произлизащи от замия начин на игра- Теория на вероятностите; Психология; Възможност за наблюдение на поведението на противника.
В света са известни(измислени) много разновидности на покера, но аз искам да наблегна на два от тях: Типично строго класическия покер и Американския покер, както и Интернет вариантите им.
1-во. При двата вида покер теорията на вероятностите е различна- да го нарека леко е обърната: При класическия има по-голяма сигурност какво противника няма като ръка и още при получаването на вторите карти знаеш (за познаващ добре играта и законите и играч), каква е вероятността да спечелиш(тоест, колко силна ръка имаш), но вероятността да имаш най-силната ръка(в класическия покер няма такава, говорим условно) е по-малка и в случая възможностите за психологическо влияние(БЛЪФ) са по-големи.
Тоест макар да знаеш вероятността да си победител, остава колебанието дали тя се е осъществила!
Когато говорим за американския: при него получаването на първите две карти ти дават просто по-лоша, или по-добра позиция моментна, която често случеи преди да се видят първите 3 карти на масата, подвежда слабите и рискови играчи да се "хвърлят" предварително. След като се обърнат първите три карти вероятността значително се откроява(тоест: по-лесно се предвижда възможността за победа) и единствено така "наречените рискови" играчи(още - БИНГО играчи), който между другото лесно се разпознават след три-четири игри, биха правили опит за блъфиране, но той в 80-90% е обречен, поради факта че играча който има по-добрата позиция в играта вече го знае(че шансовете са му много по-големи). Особено след показването на четвъртата карта нещата са почти предрешени, освен в случеите на чакане за карта с цел направа на едноцветна кента, което също може да се предвиди от един опитен играч, когато примерно противника който чака такава кента е пасувал до появата на слаба четвърта карта, при положение че не прави двойка на пода, а само дублира боята! Вече появата на петата карта намаля напълно вариантите за вероятност на възможните най-силни ръце, а  при класическия покер вероятността се запазва висока за по-голам брой възможни победни ръце. Това се дължи на факта, че при класическия покер играча има възможността да види максимум 9 лични карти, а средното е 7, а при американския са 2 лични и последващи 5 общи, които се показват на етапи както следва- 3/1/1. Така при американския знаеш повече за вероятните ръце на масата, защото освен личните 2 ръце знаеш и по-голямата част от ръцете на всички играчи- защото те са общи!
2-ро. Имам известни наблюдения във виртуалния покер:
- Не знам дали е пи-ар или защото е по-лек математически Американския покер е масово разпространен като онлайн игра. 
-Също така забелязвам, че вероятността: ако имаш две карти- примерно (А и 4) някой от противниците ти да има (А и Още нещо) е много по-голяма спрямо естествената, когато не се играе виртуално. Същото се отнася ако имаш двойка: примерно (4 и 4), вероятността някой да има друга двойка от противниците е по-висока от нормалната. Не съм правил точни изследвания, каква е процентната вероятност от Х игри в който са ми се паднали подобни комбинация от карти противник или противници да имат също подобни ръце, но окомерно ми прави силно впечатление. ПО МОЕ МНЕНИЕ ПРОБЛЕМА Е В ГРЕШКИ ПРИ НАПРАВАТА НА САМИЯ ПРОГРАМЕН ПРОДУКТ ЗА ИГРАТА. ОТ КОЕТО СИ ЗАКЛЮЧЕНИЕ ПРИЗОВАВАМ, ХОРАТА КОЙТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ДА НАПРАВЯТ ЕДНО НАБЛЮДЕНИЕ И АКО СЪМ ПРАВ, ПОПРАВЯЙКИ ГРЕШКАТА- ТОВА  ДА Е ОТ ПОЛЗА ЗА ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА ТАЗИ ИГРА, КОИТО ПОЛЗВАТ ГЛОБАЛНАТА МРЕЖА ЗА КОМУНИКАЦИЯ С ЦЕЛ ОБМЯНА НА ОПИТ И ЗАБАВЛЕНИЕ, ЧРЕЗ ИГРАТА ПОКЕР!  

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?