ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

четвъртък, 18 март 2021 г.

ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! Мафията от рекетьори на Виваком е плъзнала и рекетира абонатите си!

 

В Смолянско е плъзнала страшна чума, но не на коронавируса, а на МАФИЯТА! Виваком с подкрепата на държавните органи и институции извършва пладнешки грабеж и рекет на своите абонати!!!

В град Неделино вече три семейства са рекетирани от служители на Виваком и Частни Съдебни Изпълнители (ЧСИ), които без съд и присъда с бележки за дължими плащания тормозят и рекетират техни абонати, които бързат да закрият договорите си с Рекетьора, все едно ги гони чумав!


Как става схемата и рекета:
Дошли представители на Виваком в Неделино, за да рекламират техните услуги, като сладко омайвали нищо неподозиращите жертви. 

След като подписали обаче договор, било то едногодишен, или двугодишен за доставяне на услугата "Сателитна телевизия" и таксата на месец била 5-10-17лв, след известно време идват ЧСИ! Тези ЧСИ изискват да се плати цялата сума по договора + наказателни такси! Предтекста е, че абонатите не са плащали за 4 месеца таксите за телевизия. На хората им се спира телевизията сателитна подавана от Виваком, докато не се разплатят с тях! 
Първоначално обърканите жертви абонати смятат, че е някаква грешка и звънят на техните телефони оператори. Там като разберат какъв е проблема ги препращат на трети служител, който им казва, че всичко е наред и да си платят таксите за 4 месеца! Абонатите, мислейки си. че плащайки тези 4 месеца подаването на телевизия, ще продължи и проблемът е решен го правят!
След като сигналът на телевизията от Виваком не е възстановен те отиват до най-близкият офис на Телекомуникационния рекетьор, който за Неделино е, или Мадан, или Смолян. В случаят отиват в смолянският офис. Там им казват, че за да възстановят подаването на сигналът е нужно предоговаряне. Абонати се се съгласяват, мислейки си, че е един вид поправяне на недоразумението, като не получават новият формуляр на предоговореният договор.
На място ги карат да заплатят 2 месечни такси. В случая по 17лв - всичко това се случва на 28-ми Ноември. След което им се пуска за един месец телевизионният сигнал. Когато месеца минал им спрели на ново подаваният сигнал. Този път абонатът отива нормално да си плати сметката по пощата. Като очаква, след като си я плати сигналът да се възстанови! Плаща за два месеца, за да не му спират телевизията още на следващият месец. И вижда, че и в двете разписки пише, че е платено за месец Август предната година, като той всъщност е платил на куп за 4 месеца Май, Юни, Юли и Август още същата година! 
Звани отново на вивакомски оператор, следва чакане, препращане и на края му казват, че дължи 100 лева такси. После отново абонатът (вече бивш и никога повече потенциален) отива в смолянският офис на фирмата за Рекет и Шантаж, да изясни защо се изискват още 100 лева такси. Като той е платил за 4 месеца, после е платил за 2, получил е един месец телевизия и след като му са я спрели е платил за още 2 месеца, които се водят, че е платил за Август 2020-та(тоест е платил три пъти за месец Август 2020-та! 

И ЕТО ТИ ИЗНЕНАДА!!! Казват му, че при предоговарянето, тъй като не е уточнил каква услуга иска, са му я завели на "фул инклузив" - сиреч, че е получил всички екстри, който възлизат на 50 лева на месец!!!!!
Той възмутен иска да прекрати взаимотношенията с рекетьорите, а те му казват, че тъй като е навлязъл в третият месец от договора (ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ Е ПОЛУЧАВАЛ УСЛУГАТА СЛЕД ПЪРВИЯТ МЕСЕ, ТЪЙ КАТО МУ СА Я СПРЕЛИ) дължи невероятната сума от 150 лева за три месеца + още 3 месеца обещетение при прекратяване договорът от негова страна на стойност още 150лв!!!! Като му заявяват, че ако не плати до краят на месеца, ще дължи цялата сума по договорът + 3 месеца неустойки!!! 


От другите две ужилени семейства не можах да получа конкретна информация, как точно са ги рекетирали, но това което казаха е, че изведнъж са им изисквали месечни такси от 50 лева и за да се отърват са ги платили на бързо и са преустановили договора с РЕКЕТѝОРИТЕ!! Някои ми казаха, че таксата им била минимална, но след обаждане на оператор на Виваком тя автоматично се е вдигнала без тяхно знание на 50 лева на месец!
Единият от бившите абонати дори завел дело, но го изгубил на първа инстанция, а другият потърсил адвокатски услуги от известен смолянски адвокат и адвокатът отказал да го представлява и го насочил, към друг негов колега! 
*Постъпи нова информация:
Още 2 неделински семейства са били потърпевши от рекета на Виваком!!! 
Първото семейство е имало такса 13 лева, като в един момент е наразнала на 36 лева. Взели са адвокат от Неделино  и възбудили дело срещи Виваком, като са го спечелили!
Второто семейство отново е имало подписан договор за 13-сет лева на месец, като постепенно таксата е нараснала на ЦЕЛИ 70 лв. !!! Жената казва, че синът й се е бил заел с решаването на проблемът, като е бил решен, но подробности за това как е решен не знаела.


Препоръчвам на потърпевшите да се обединят в колективен иск срещу рекета на Виваком и да сезират всички възможни институции (включително и европейските такива)!
Не се примирявайте с този рекет, както беше през 90-сетте години на  мутренските репресии! Инак  мутрите с помощта на тяхната(а не наша) държавна система, ще намерят начин да продължат да ви грабят и рекетират безугледно!!!!

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?