ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 4 февруари 2011 г.

Как да си вземем изпита без много учене, но и без преписване?

 На всеки се е случвало да не може да се подготви за някой изпит! Това което ще ви кажа, ще ви помогне да си вземете изпита без преписване, но няма да ви направи отличници, ако това е целта ви!
Първото и най-лесно нещо за вземане на един изпит, е да ходите редовно на лекционни занятия, като все пак внимавате в час- все пак даскалото не е дискотека, нито пък бар, или кръчма!
Второто нещо- преди изпита да се запознаете със съдържанието на конспекта(съдържа всички възможни въпроси, който може да ви се паднат на изпита).
Трето: ако имате малко повече време, прегледайте съдържанието на всеки въпрос по точки или глави!
Четвърто- винаги преди изпит намерете час, час и половина да прочетете нещо от наличните материали за изпита преди лягане! Може да са определения; важни дати; термини; формули; таблици... и каквито и да е трудно запомнящи се неща! Не се старайте да ги наизустите, но ако ви се отдава - направете го.
Пето- преди изпита при възможност поговорете за изпита с колегите си! Те може да ви дадат информация за нещо което сте пропуснали да научите, а е било важно.
Шесто: ВИНАГИ ХОДЕТЕ НА ИЗПИТ!!! Непропускайте възможност- така имате по-голям шанс за успех!
Седмо- за неща който не знаете, пишете кратко и не се впускайте в ненужни обяснения за тях!
Осмо: При писмено полагане на изпита- прочетете внимателно падналите се въпроси(НЯКОЛКО ПЪТИ).
Девето- Ако е устен: не изпадайте в паника когато не знаете нещо което ви питат. По-добре е да си признаете, че точно това не си го спомняте; не се се сещате или сте го пропуснали да го прочетете!
Десето*- Ако изпита е по история- желателно е да знаете: за кой исторически период става дума; научете при възможност периодите на царуване или управление, както и по-важни събития случили се в тези периоди.
*- Ако е точна наука: опитайте се да научите какви величини си взаимодействат в дадена формула и при възможност да се опитате да я изведете!
ГАРАНТИРАН УСПЕХ!!!
Последното е: късмет на изпита- дано да ви го дадат:).

2 коментара:

Анонимен каза...

Ама и аз съм на изпит утре и ще умра..по история!!Наще ще ме очистят :) ама ще ви кажа ако ви пука дали съм го взела!!:)А и тва отдоло за кода "Моля докажете че не сте робот"
е безмислено щото роботът е по-умен и ще го напише а ако е някъв тъпанар (като мене например) немой!!:)-_-

GRANID каза...

Да! Интересува ни дали сте си го взели. А за кода - http://mirogled.blogspot.com/search?q=%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%BD%D0%BE

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?