ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

четвъртък, 12 април 2012 г.

Какво ни чака?


"И насочих сърцето си да познае мъдрост, да познае безумие и глупост: но узнах,
че и това е гонене на вятър: защото, голяма мъдрост — голямо страдание, и който
трупа познание, трупа тъга Обърнах се и видях всякакви угнетения, които стават
под слънцето: и ето, сълзите на угнетените, а утешител нямат: силата е в ръцете на
потисниците им, а те утешител нямат. И казах: блазе на мъртвите, умрели отдавна,
повече, отколкото на живите, които живеят досега: а по-блажен от едните и другите
е онзи, който не е още съществувал, който не е видял лошите работи, що се вършат
под слънцето. Видях също, че всеки труд и всяка сполука в работите произвежда между
човеците взаимна завист. И това е суета и гонене на вятър." ( Б и б л и я , " К н и г а на Е к л е -
с и а с т а и л и П р о п о в е д н и к а " , г л . 1, ст. 17-18 и г л . 4, ст. 1-4.)
23
Това е въпрос от извънредно особено естество, който е изключително актуален към днешна дата. Този въпрос тормози съзнанието на всеки един човек по света независимо къде е роден и от каква раса е. Този същия въпрос обаче тормози съзнанието на българина вече може би повече от 20-25 години и разяжда неговата душа като малък червей загнезден в сърцевината на хубава, едра и сочна червена ябълка. Подобно на този червей така и този въпрос малко по малко яде от вътре неспокойната и изтерзана българска душа. Поради това и днес се забелязва цялата тази напрегнатост в обществото. Цялото общество е препълнено от сили на напрежение, които все се трупат ли трупат именно поради неяснотата на отговора на този въпрос. Цялата атмосфера около нас е препълнена с едно напрежение, което макар и непризнато съществува и някак си по неведомите пътища се усеща от всеки един от нас всеки ден, всеки час и навсякъде. Цялата тази енергия се натрупва в обществото но никъде не се оттича, а се знае че енергията преминава от една форма във друга, но никога не се губи. Сега може да се каже, че в нашето общество се акомулира енергия и то в огромни количества поради факта, че няма на къде да се оттече – защото нашето общество беше сведено до нивото на оцеляването. То оцелява и това е единствена цел, но сега дори и това му се отнема така, както по-рано му беше отнето правото за нормален живот, нормално съществуване. Сега му отнемат правото на оцеляване.
На всеки му е известно, че общество или човек който не се труди и в резултат на тази му дейност не изкарва благини, които са резултат от трудовата му дейност, не може да оцелява и от там да съществува. Дори и кражбата е трудова дейност и то доста специфична за която се изискват бихме казали не леки умения, навици и познания, а също и интелект. У нас вече повече от 20 години протича последователна политика от всички досега управлявали ни и управляващи ни партии, на разруха на нашата промишленост и производство. И това е ясно на всеки.(а на тези на които не им е ясно ще кажат че имало инвеститори – е да има, идват и незнайно защо си отиват). Разрушава се не само икономическата основа за съществуването на обществото, но и неговата морална основа. И това се знае от всички. Всеки ден ни залива порнография и долнопробни латино-турски сериалчета купени за по един лев с парите на честния данъкоплатец, но не е само това, а и редица наши си родни “бисери на родната интелигенция и попфолк култура” ни заливат с “културата “ си. На нашия народ през последните 20 години целенасочено се натрапва западната култура и влияние – музика, филми, литература. Разбира се не може да се каже, че всичко от тях е лошо и пошло, но извинете да ни залива буквално всеки ден и всеки час отвсякъде, то това вече е пагубно.А в същото време се принизява българското.
Освен морала принизява се и културата на българина чрез деградация на образованието, заличаване на историческата памет, разруха на историческите паметници, културното наследство, а ето че в последно време един очилат некадърник и проводник на чужди интереси искаше да затвори и БАН.И това е известно на всички. Наред с морала, културата, бита се унищожава и човечността и душевността на българина. Но при душевността нещата са доста индивидуални макар, че и тук нещата са свързани с образованието, културата и нравственото формиране на личности в процеса на образованието. Не стига това, но и съвсем открито у нас все по често без да среща никаква съпротива се среща едно ново явление – зараждащия се нов пантуркистки модел идващ от нашите „добронамерени” югоизточни съседи с техния великотурски шовинизъм изразяващ се у нас като просто една добронамерена воля за права и свободи на едно малцинство дето уж го имало ама къде е никой не знае.
            Гореизброените неща, липсата на каквото и да било здравеопазване и образование, стопанство, икономика, търговия и то главно износ на български продукти са известни на цялото общество. За тях отдавна се говори, отдавна се пише и отдавна се коментира, но какво от това. Поради това и не се засягат тук с толкова подробности. Същината на нещата обаче е съвсем другаде, а не в правенето на анализи и изводи на базата на това какво е и било при Тато и комунизма и виждате ли какво е днес. Не, не това е най-важното и най-същественото, не и тази контрареволюция, която беше и извършена преди, на и след 10 ноември 1989 год., не и икономическите проблеми които произтекоха от това. Те са само част – малка и съществена, но не най-важната.
Същинското е в това, че народа го няма. Не се чува никъде неговото мнение, неговата воля, неговото желание. Българина просто мълчи и търпи като праведен християнин и поради това натрупва в себе си едно напрежение, което рано или късно или ще избие на вън или ще го разкъса и унищожи от вътре.Но законите на природата никой не може да промени и преиначи, а обществото колкото и да не ни се иска също, ще не ще се подчинява на тях. Цялото общество е пречупено и хората си казват: “Кой съм аз, че какво мога да направя? По-добре да си трая щото ще ми хвръкне главата от работата, където работя?, Ще ми изстине местенцето, ще ми отиде къщицата, ще ме напусне съпругата” Ето така разсъждава българина сега и то тези които все още разсъждават, защото идващите поколения и това не могат. Тях ги лумпенизират и притъпяват от най-ранна детска възраст – с телевизията, Интернет и всичко останало около тях. Има и вечно критикуващи и нищо не правещи. Но защо това е така, не може да се каже с точност сега. Едни хора особено подражаващи на чужди влияния било то на изток или на запад от нас, твърдят че това се дължи на народопсихологията на българина на неговата примитивност и диващина, на липсата му на циливизованост. На тях може просто да им се каже да четат произведенията на Добри Войников, ако изобщо знаят кой е той. Други пък смятат,че това се дължи на 200 години византийско робство и 500 години турско робство и формирана в резултат на това робска психика. Тук разбира се може и да има процент истина. Но и тук както по-горе същината е друга.И тя е че народа просто го няма, просто той липсва, а казано е по-преди: “Глас народен – глас божи”, ама народа го няма и не го е и имало вече толкова много време. Ако го имаше щеше да направи нещо, да противодействува на тези процеси, но него го няма или както са го казали нашите възрожденци народа спи дълбок и непробуден сън като от време на време като на сън простенва нещо, но какво и той не знае. И всички други обстоятелства служат именно на това – българския народ да си спи все така непробудно и така и да умре в съня си. Блаженни да са тия дето умират в съня си, те са праведни и тяхно ще е царството небесно. Но не трябва да се стига до там.
И в тази насока трябва да се отбележи следното:
Първото и най-важно – всеки българин трябва да се гордее с това че е българин и роден в България, защото сме славен народ с древна история и култура, по-древна от тази на всички европейски народи.
Всеки българин трябва да е патриот, но не задължително националист и тук трябва да се оборят ционистите и техните бръщолевини, които ни заливат от всякъде, че национализма било вредно явление.Това проповядват ционистите от Шалом и български хелзински комитет, а не казват че ционизма е най-вредителското шовинистично течение извратено до крайна степен (те са евреи и няма как да кажат). Борим се с фашизма или по-точно борили сме се някога, сега се борим със комунизма или по-точно правим се, че се борим, но с ционизма не се борим и за него не говорим?!!Защо?? Той е в основата на комунизма, капитализма, фашизма и глобализма така, както юдейската религия е в основата на исляма и християнската религия, така както ни я поднасят днес.Казват евреите,че видите ли имало български национализъм и нашите веднага повтарят като папагали ами, че и отгоре на всичко оплюват всичко българско, а пък сърби, руснаци, турци, гърци, американци се радват и ръкопляскат и натриват на нашия, горкия народ носа за пореден път. А у нас тръбачи на това глобално течение колкото искате. И чудното е, че същите тия тръбачи на днешния глобализъм се бият в гърдите и плюят по интернационализма като чедо на комунизма, а те двете са едно и също отроче.Ама при нас фарисеите и продажниците и подмазвачите са в изобилие и тъпчат народа както си искат.Но той народа къде е? Къде е да им смачка фарисеиските мутри и да им покаже що е патриотизъм – не толкова, колкото що е национализъм, пък тогава да видят имало ли е у нас национализъм или не. А се стигна дотам че младите се срамуват от българското и не зачитат нашите културни ценности и придобивки. През последните години се наслушахме колко ни е проста и селска държавата и как младите се ориентират на запад. Не казват, че като отидат там мият чинии, тоалетни, момичетата ни стават компаньонки и започват от нулата.Не казвам, че всички са така, но повечето млади хора, които отидат са така, а трудности има навсякъде. Тези хора обаче, които така да се каже бързат да кажат, че държавата им е виновна за всичко и, че на запад било по-добре за мен не са достойни българи. Напротив все се оплакват че държавата им била виновна, че нямало условия за живот, че ставало от ден на ден по-зле, че не могли да живеят тук. И какво правят събират една чантичка багаж и на запад – да мият чинии, да слугуват, да берат ягоди и ябълки или да правят компания на по-богати чичковци и лели и разни специални услуги. Това за тях било по-добре, отколкото да останат тук и да направят поне опит да променят нещо. Дори и само да останат пак ще покажат на нашите продажници и на нашите душмани, че сме хора с воля и твърдост, а не чревоугодници. А то сега бягат на запад нашите младежи и стават роби на полето, а пък девойките компаньонки и подражават на разпадащата се и прогнила западна циливизация. Така им се натрапваше и продължава да им се натрапва за фалшивия западен модел – американската мечта – огромна къща и кола. (а ние имахме българска мечта и то не мечта а реалност – собствени жилища) И нашите вярват, ама не им казват че това е лъжа и за тях и за американците щото всичко е на кредит взет от банките на същите жълти еврейчета за които се пее в песента” Продават се мамо белите манастири с черните калугерки”. А нашите вярват и повтарят като мантра тези лъжи, но и отиват и се примиряват – какво пък по-добре роби и проститутки в Европа от колкото у нас. Така е сега и така ще е. Казват нашите фарисеи и лизегъзци, че видите ли ние сме били мързеливи, а пък на запад се “бачкало стабилно”, ама не казват, че бачкат щото стават роби на банките и кредитите. Там всичко е на кредит и правото да живееш е на кредит и тоалетната хартия им е на кредит. Това не го казват. Но трябва да се знае, че има все пак и успели хора на запад и не всички са така.Но независимо от това голям процент млади хора заминават и сега. Нищо нека да отидат на запад, затова пък тук ще останат някои. Същите тия продажници и фарисеи казват: “Еми да, виждате ли тук остават мързеливите и неспособните, търтеите и лентяите, нескопосаните и посредствените”. На тези продажници и родоотстъпници трябва да им се каже, че може и да остават у нас тези хора, но остават и тези които милеят и обичат родината си, които 200 години търпяха византийците, после 500 години търпяха турците, след това търпяха и руснаци и германци и американци и фашисти и комунисти, но те останаха и търпяха за да я има сега майка България, а не се поддадоха на чревоугодничество и егоизъм, на продажничество и предателство, на угодническо подлагане пред западни и не само западни, ами и източни душмани. Останаха, за да я има майка България – родината и отечеството, а не държавата. Така, че тези хора са достойните и будещите почит, които въпреки мизерията, нищетата и безизходицата, не казаха  - аз ще си подсигуря задника-, а казаха – аз ще остана и ще търся изход тук, а не на вън, защото обичам отечеството си повече от мен самия и ако трябва ще умра за него, но няма да го оставя в беда!Така, че може да се каже че останаха и остават по-достойните.
Точно това дразни нашите родни продажници, глобалистите, евреите и нашите приятели от запад и изток.
Те не могат да ни понасят и се стремят всячески да ни унищожат – западняците защото създадохме Русия и руската държавност, руснаците защото в основата на панславянския модел стои българщината, а не руската култура и по-този начин сме над тях.А турците, сърбите, гърците и румънците с техните измислени брътвежи са добре дошли и за едните и за другите.
Така, че какво ни чака? На този въпрос отговор може да се даде така:
-          чака ни лошо и още по-лошо докато тоя народ не се събуди от този дълъг вековен сън и не вземе нещата в свои ръце. Ако това не стане, то ние ще се загубим изцяло от лицето на Земята. Това напрежение или ще ни погуби или ще се случи нещо, някакво обстоятелство, явление или просто случка в нашата бъдеща история която ще преобърне хода на историята и ще стресне народа така,че той от своя страна ще въздаде според на всекиму заслуженото и ще освободи това напрежение.(може водач да се появи и да поведе народа или пък революция да избухне, но определено напрежението ще се освободи по-един или друг начин, а другото е смърт). Но този път няма да има помощ от вън, нито от Русия, нито от Сащ.
А на тези които продължават да тръбят прозападни или произточни бръщолевини и продължават да принизяват българското, продължават да прокарават пораженчески и вредни за българщината идеи и примери може да се каже едно – на нас малцината останали българи обичащи отечеството си, не ни трябват дезертьори и отстъпници, смутители и продажници, чревоугодници и лицемери. Няма място в редиците на онези милеещи за отечеството такива хора, а и известно е, че на фронта паникьорите и дезертьорите са разстрелвани. И пожелаваме им да имат спокойна съвест.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?