ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 11 май 2012 г.

За разбойника и греховете

Имало на времето един разбойник от Неделино, който убивал и ограбвал хората, но минало известно време и той се разкаял за стореното. Започнал да се моли на господ Бог да му каже, да му даде знак как той да опрости греховете си. Един ден небето над него се разтворило с  трясък и се чул гръмовен глас: "-Аз съм господ Бог твой! За твоето така силно покаяние грешнико ще ти дам задача с която да си опростиш греховете земни. Купи земя до голям път и засади голям бостан и когато край бостана ти мине човек, ти му давай по една диня без да искаш от него нищо в замяна. За да ти се опростят всички грехове трябва това да правиш цял живот!"
Разкаялия се разбойник благодарил на Господа, че му предоставя възможност да опрости греховете си и се заклел да изпълнява стриктно указанията на Всевишния.
Купил земя той до голям път и засял декари с дини и когато минел човек, той вежливо го спирал и лично му давал по една диня с пожелания за добър път. И така се редели дните и годините, когато един ден на хоризонта се появил конник на черен кон, който препускал с бясна скорост. Когато го видял бостанджията скочил на пътя и го спрял. "-Вземи тази диня!"-казал той, а конника отвърнал: "-Махни се от пътя ми, бързам!". "-Вземи я, без пари ти я давам. Не искам нищо в замяна, само я вземи!".
А конника креснал:" -Махни се от пътя ми дрипльо!"и с всичка сила замахнал с камшика си и ударил бившия разбойник. В този момент бостанджията не  се  стърпял и скочил върху конника, както лъв скача на нищо неподозираща антилопа. В своята ярост, бившият разбойник убил конника и щом се опомнил и видял що е сторил, заридал и замълвил: "-Господи, Господи аз съм толкова грешен, че не мога да се поправя нивга и моята участ е да се пека на адските огньове.". В този миг небето отново се разтворило с оглушителен трясък и Господ пак проговорил на грешника: "- Твоите грехове вече са опростени раб мой. Защото този човек бе тръгнал свадба да разваля. Свободен си от моята изначална заръка!"

2 коментара:

Анонимен каза...

Appreciation to my father who informed me concerning this
blog, this website is genuinely awesome.

My weblog - best way to get rid of acne

GRANID каза...

I appreciate your feedback and your father.

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?