ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

събота, 23 февруари 2013 г.

Легендите

По време на войните от Балканската Война до Втората Световна Война се случвали сранни неща в Неделино (тогава още Узундере). Хората чували нощно време много странни шумове. Повечето от тях ги оприличавали на шумове, който сякаш идвали от препускащи коне по речното корито на реката деляща Неделино по средата, който влачели след себе си тежки вериги.

Между 50-те и 80-те години на миналия век също се случвали стани неща:
на място наречено "Герзави" - което се намира точно на кръстовището на навлизане в Неделино от към Бял Извор. Точно там и до днес има малък римски мост, който е под асвалта и изглежда като канал на вливащата се в Неделинска река приток. Точно там на времето имаше над реката въжен мост - дълъг 20 м., на който все още си стоят поддържащите метални греди на въжетата на моста.
Та там на това място се случвали странни неща нощем. Когато младите мъже се връщали от седянки (тогава на место дискотеки, младежите се събирали на седянки в уречена за дадената седянка къща /най-често в къщата на някоя мома за женене, тоест най-голямата, но не е задължително/), стигайки до това място, някаква непреодолима сила не им позволявала да преминат от другата страна на дерето което е притока на Неделинска река. Колкото и да се опитвали, сякаш се сблъсквали в стена. И така, не разбирайки защо не могат да преминат отвъд, без видима причина им се е налагало да заобикалят и да се връщат на зад с километър.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?