ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

вторник, 25 март 2014 г.

Общинския съвет на чело с кмета на град Неделино в поредната далавера

Мястото на новата общинска сграда е точно зад лампата на снимката със знамената 

Общинарите на чело с кмета на град Неделино С. Беширов се готвят да присвоят крупна сума от проекта за новата сграда на съвета на общината. Те са сключили договор със златоградска фирма, която е довела свой работници на обекта, които ще спят във фургони до самия обект. Неделински майстори не са наети, макар кмета на града да се хвали, че е най-крупния работодател в общината. Но е видно, че способни неделински майстори не са наети на работа.

 В новата сграда се гласят да се настанят удобно служителите от Бюрото по труда и тези от Социалното подпомагане. Пропагандира се, че те имат нужда от собствена сграда и на сегашните им места те плащат наеми - от тази гледна точка е правилно решението, но да погледнем по на вътре: Населението на Неделинска община намалява в аритметична прогресия всяка година, а наетите в администрацията се увеличават със същата прогресия всяка година. От бюрото по труда предлагат работа само за чистачи или шивачи в общината или цеховете на кмета на робско заплащане. Службите за социално подпомагане не информират нуждаещите се от топливо за зимните месеци, а предлагат на трайно безработните "помощ" от 45 лева, като за тази робска сума се изисква да се полага робски труд за две седмици всеки месец!

 Неделинци от ден на ден умишлено се превръщат в роби на общината и на месните феодали работодатели! Но как иначе, когато са с едно кротко подмолно робско мислене от край време, типично за повечето българи. Всеки се спасява по отделно и за всяко работно мизерно местенце в общината се борят помежду си като лъвове за умряла антилопа.

 Не на последно място сградата която смятат да построят от архитектурна гледна точка трябва да е в духа на старата сграда, а не модернистично умотворение. Тази нова сграда ще ограничи естествения простор на неделинския площад, който реално е сравнително малък, но самата му отвореност във всички посоки го правеше визуално по-голям. Сега затваряйки го от към запад градския площад чувствително ще изглежда по-малък, което ще рефлектира върху душевността на неделенеца и ще прави лошо впечатление на гостите на града за тясно пространство.

 Такава сграда, ако е нужно да се построи то не и е мястото там; ако трябва да се строи от някого то е от неделински майстори, които имат достатъчно голям опит в строежа на всякакви сгради. И неделинци трябва да искат точен отчет на всеки похарчен лев са тази сграда.

15 коментара:

Анонимен каза...

Ако ти докажа, че 75% от написаното е лъжа, ще имаш ли достойнството да признаеш, че си ЛЪЖЕЦ?
Да започваме със част първа:
1. „Общинарите на чело с кмета на град Неделино С. Беширов се готвят да присвоят крупна сума от проекта за новата сграда на съвета на общината”. „Общинарите” е много общо понятие, но ако се има предвид общинския съвет,както е написано в заглавието то явно „авторът” не е наясно, че ОбС е с разнороден състав и близо 49% от него НЕ СА ХОРА НА КМЕТА. Останалите 51% са послушни негови хора, които му играят по свирката. Т.е. – лъжата в случая е в употребата на множествено число. 5% за моята теза.
2. „Те са сключили договор със златоградска фирма, която е довела свой работници на обекта, които ще спят във фургони до самия обект.” Отново множествено число и то употребено за задължителна процедура по закон. И фирмата не е златоградска. http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=590335&newver=2 Това е публична информация от сайта на агенцията по обществени поръчки, фирмата е смолянска - "Дюлгер" ООД, а неделинска фирма въобще не е подавала оферта на този търг. 25% за моята теза.

Анонимен каза...

част втора:
3. „Неделински майстори не са наети, макар кмета на града да се хвали, че е най-крупния работодател в общината. Но е видно, че способни неделински майстори не са наети на работа.” Няма как да се наемат „майстори” поради това, че към момента съществената работа не е започнала, защото общината има задължение да измести електропровод високо напрежение, да измести колектора, да дренира и изведе подпочвените води от обхвата на фундирането. 15% за моята теза.
4. „В новата сграда се гласят да се настанят удобно служителите от Бюрото по труда и тези от Социалното подпомагане. Пропагандира се, че те имат нужда от собствена сграда и на сегашните им места те плащат наеми - от тази гледна точка е правилно решението, но да погледнем по на вътре: Населението на Неделинска община намалява в аритметична прогресия всяка година, а наетите в администрацията се увеличават със същата прогресия всяка година.” Бюрото по труда, Дирекцията за социално подпомагане, а и Службата „Земеделие” измезстна като Поземлената комисия НЕ СА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, те са държавни структури и нямат нищо общо с общинската администрация. Решението за тяхното преместване би се взело на ниво ресорни Министерства. Що се отнася до общинската сграда и нейното състояние – явно наистина скоро не си ходил там. Избения етаж е пълен с фекалии поради неизправната канализация, покрива тече и дори до скоро имаше поникнала брезичка на него. Изгнила е дървената му конструкция и скоро ще се стовари от собствената си тежест. Залата на ОбС, която е на последния етаж мирише на леш от течовете. Сградата повече прилича на селско кметство отколкото на административна сграда на нормален европейски град,макар и периферен. Що се отнася до бройката в администрациите на споменатите от теб държавни институции – тя също се определя на ниво ресорни Министерства, а не от ОбС и кмета. Дори и бройката в Общинската администрация се задава от Министерство на Финансите. Факт. 15% за моята теза.
5. „От бюрото по труда предлагат работа само за чистачи или шивачи в общината или цеховете на кмета на робско заплащане. Службите за социално подпомагане не информират нуждаещите се от топливо за зимните месеци, а предлагат на трайно безработните "помощ" от 45 лева, като за тази робска сума се изисква да се полага робски труд за две седмици всеки месец!” – както вече обясних, това е въпрос на държавна политика, а не е в правомощията на ОбС и кмета. 5% за моята теза.

Анонимен каза...

част трета:
7. „Не на последно място сградата която смятат да построят от архитектурна гледна точка трябва да е в духа на старата сграда, а не модернистично умотворение. Тази нова сграда ще ограничи естествения простор на неделинския площад, който реално е сравнително малък, но самата му отвореност във всички посоки го правеше визуално по-голям. Сега затваряйки го от към запад градския площад чувствително ще изглежда по-малък, което ще рефлектира върху душевността на неделенеца и ще прави лошо впечатление на гостите на града за тясно пространство.” – макар да си описал СУБЕКТИВНО мнение ти давам 5% заради това, че си си направил труда да анализираш, но на себе си давам 10 %, защото вече описах лошото състояние на старата сграда, а и защото знам, че има одобрен проект за площада с предвиждане за разширение чрез покриване на реката между нацвъканите един до друг мостове и изравняване на нивата им, които сега изглеждат като хармоника.
8. „Такава сграда, ако е нужно да се построи то не и е мястото там; ако трябва да се строи от някого то е от неделински майстори, които имат достатъчно голям опит в строежа на всякакви сгради. И неделинци трябва да искат точен отчет на всеки похарчен лев са тази сграда.” – това са препоръки – за това 5%, но за себе си отбелязвам отново 10%, защото знам, че неделинци не са фактор в отчетите на средствата по тези проекти. Става въпрос за европейски средства и проектите се проверяват от компетентни и независими одитори към самите програми.
Сума: за мен- 85%, а за теб – 15 %.
Ти си на ход.

GRANID каза...

"общината има задължение да измести електропровод високо напрежение, да измести колектора, да дренира и изведе подпочвените води от обхвата на фундирането" - Защо общината трябва именно там да строи новата сграда при положение, че се налага да се изместват такива съоръжения и да се борят с подпочвените води! Защо я строят направо на нивото на речното корито? Според мен още тук си връщам 15%, защото всичко което се извършва там е неправилно! Като направят новата сграда, както казваш, старото кметство ще си остане един "кенеф" - защо не го ремонтират, има европейски програми и за ремонт? Какво излиза на практика - ще имаме модерна общинска сграда долепена до 7 етажен "клозет"? Точно там където е основата, хора запознати са ми казвали, че има подземен тунел към бункера в училището, защо копаят точно там? Ето поне още 10-15% за мен.
И не на последно място казваш, че неделинците не са фактор за взимане на тези решения. Щом не ни "бръснат" и мнението ни не се търси идват избори и ще си изберем кметска управа, която се интересува от мнението на населението по толкова крупни инициативи! Трябваше първо да се допитат до населението после да кандидатстват с този проект
(+15% за мен).
За фирмата: да смолянска е, но ми бе казано, че в нея има участие акционерно златоградчанин.
Като смяташ, че си на ясно ми кажи кой ще използва новата сграда и ако са същите изброени служби от мен, които коментира, че са държавни - защо общината прави проекта за да угоди на държавната администрация?

Анонимен каза...

Я пак да поразиграем процентите с тебе :-)
1. Защо общината трябва именно там да строи новата сграда при положение, че се налага да се изместват такива съоръжения и да се борят с подпочвените води! Защо я строят направо на нивото на речното корито?
Връщам си 15% защото първо пристройката не е на нивото на речното корито и второ - условията на строителство в региона са такива, че по твоята логика не само сграда за общината, но каквото и да е строителство (потон ако щеш), не трябва да се прави заради плетеницата от кабели на енергото и тръби на ВиК, слагали ги през годините където им падне по свободно съчинение на неделинските „майстори”.

Анонимен каза...


2. Като направят новата сграда, както казваш, старото кметство ще си остане един "кенеф" - защо не го ремонтират, има европейски програми и за ремонт? Какво излиза на практика - ще имаме модерна общинска сграда долепена до 7 етажен "клозет"? Точно там където е основата, хора запознати са ми казвали, че има подземен тунел към бункера в училището, защо копаят точно там?
Може ли толкова неистини в три изречения? Склонен съм да ти отпусна 2% за изобретателноста, но 10-15% - забрави :- )
- Почвам с това, че съществуващото кметство е 5 –етажно. Скатния покрив и избите не ги брой.
- Следващото – кой е казал, че старата сграда няма да се ремонтира. Такова твърдение в моите коментари не е правено. Но ти отклоняваш вниманието от това, че твърдението ми е – строителство ТРЯБВА да има, защото сегашното кметство е леш. А и най- големия лаик в строителството може да види, че не се строи нова ОТДЕЛНА сграда за кметство, а се прави ПРИСТРОЙКА на съществуващата сграда и се очаква те да станат една обща такава.
- А що се отнася до това – има или няма европейски пари за ремонт именно на административни сгради, явно наистина не си в час. Пари по досега действащите оперативни програми за кметства НЕ Е ИМАЛО. А не се знае дали ще има, защото административните сгради не могат да приоритет пред болници, училища и детски градини. А пък за Проект „Красива България” (подчертавам това не е европейско финансиране), трябва 50% собствено участие. Пари обаче има, дишай спокойно, нищо, че не са европейски.

Анонимен каза...

3. И не на последно място казваш, че неделинците не са фактор за взимане на тези решения. Щом не ни "бръснат" и мнението ни не се търси идват избори и ще си изберем кметска управа, която се интересува от мнението на населението по толкова крупни инициативи! Трябваше първо да се допитат до населението после да кандидатстват с този проект.
и
Като смяташ, че си на ясно ми кажи кой ще използва новата сграда и ако са същите изброени служби от мен, които коментира, че са държавни - защо общината прави проекта за да угоди на държавната администрация?
Пак нещо се се объркал. Твърдението ми, която е точно обосновано, е че неделинци не са фактор по отношение къде държавните институции ще разположат офисите си. Ако ресорните Министерства искат да преместят представителите си, за да са в една сграда с общинска администрация, вероятно ще стане, но това не е на дневен ред. Целта на новата сграда НЕ Е да прибере всички институции под един покрив. Целта е да се обособи модерен център за административни услуги, така както е във всички нормални европейски градове. Точно ти би трябвало да си наясно, че става въпрос най- вече за IT – център, който ще дава възможност дори на хората по селата да не пътуват, а на място – в кметствата си да получават своите административни услуги от мобилни групи свързани с този т.н. Център за електронно обслужване. Сградата е само опаковката на това, ама като не си си направил труда да прочетеш поне заглавието на проекта :- ). Ама какво да ти приказвам – явно искаш Неделино да изостава все повече. Та – връщам си процентите :- )

Анонимен каза...

4. За фирмата: да смолянска е, но ми бе казано, че в нея има участие акционерно златоградчанин.
Е тва пък е типична демонстрация на развален телефон.
В коментара ми ясно е написано, че информацията ми за фирмата изпълнител е публична, официална и е от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Ти също можеше да провериш и да видиш, че „Дюлгер” е ООД (дружество с ограничена отговорност), а не акционерно дружество (АД). А в търговския регистър можеш да провериш не само фирмата каква е, къде е регистрирана, но и можеш да видиш и дали има „златоградски акционери”. Това става така – влизаш в сайта на търговския регистър (става и с google). Отиваш на справки, избираш справка за юридическо лице – „Дюлгер” ООД ЕИК120008016 и като ти излезе справката – встрани, в дясно има история и документи. Погледни ги и си посипи главата с пепел :- )

GRANID каза...

Глупости!!! Първо: там където се строи новата общинска сграда всичко отдолу е правено от времето на комунизма, а тогава всичко е правено под строг план! Ако има някакви повърхностни реконструкции то са дело на сегашния кмет по времето на първия му мандат. И ако кабелите са поставени където не трябва то са виновни проектантите, който е бил назначил по негово време! Е сега да му оправят бакиите. Така, че тия проценти не си ги давам;)
Второ: Казваш, че новата "пристройка" ще се свърже със старата, ама като гледам май старото кметство ще стане пристройка към новата сграда:)
Не съм се интересувал за различните видове програми по който може да се отпусне финансиране, но това е работа на служителите в общината (за това им се плаща заплата:). Гражданите желаят да бъдат информирани за намеренията на общинския съвет преди вземане на подобни решения, а не след като те са ги взели и привели в изпълнение! Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ, а не това което го правят не само наще общинари, а поне 95% от другите общини - Алъшверишкрация:)))
Трето: когато цитираш ползвай кавичките които съм ползвал да те цитирам;). Що се отнася до третото ти обяснение - то не отговори на въпроса ми, а го заобиколи, поради факта, че сам не си прочел какво си написъл : " „Такава сграда, ако е нужно да се построи то не и е мястото там; ако трябва да се строи от някого то е от неделински майстори, които имат достатъчно голям опит в строежа на всякакви сгради. И неделинци трябва да искат точен отчет на всеки похарчен лев са тази сграда.” – това са препоръки – за това 5%, но за себе си отбелязвам отново 10%, защото знам, че неделинци не са фактор в отчетите на средствата по тези проекти. Става въпрос за европейски средства и проектите се проверяват от компетентни и независими одитори към самите програми." Аз питам защо не се допитват до общественото мнение преди да приемат каквито и да било проекти независимо къде! Правото и закона е от народа, за народа! Ако ще да си супер експерт, и най-гениалния и начетен в тази свера, то ако населението не е съгласно трябва да се съобразяваш с него! Ако населението даде своето съгласие по подобен проект то изпълнението му вече е "друга бира". Колко му е да огласят, че ще се проведе дискусия по въпроса 2-3 седмици преди обявената дата и тогава ще се видят мненията? Но е ясно на читателите, че избраните да упражняват народната влас се интересуват от примитивните си дребнави нужди породени от тяхното его!
А за фирмата: Проверявал съм и в регистъра, но никъде не намерих местожителство на акционерите. Ако ти намериш, може да добавиш информацията като коментар за останалите читатели. Моя блог-сайт няма ресурса на голяма медия, за да си позволя разследване в по-големи мащаби. Отразявам само различните мнения на гражданите, които срещам всеки ден и ми споделят.
А пепелта си я пръснах по ливадите вече, ако на теб ти я останала - ползвай си я както намериш за добре:)

Анонимен каза...

Нещо ми се виждаш газиран, може би защото така или иначе трябва да признаеш, че си ЛЪЖЕЦ. А процентите – не ти се полагат защото разговора не е за твоето лично мнение за архитектурната стойност на новата сграда и нейното ситуиране, нито за отношението ти към сегашния кмет, нито за емоцията ти относно града и „майсторите” му. Коментара е за предположенията, клюките, лъжите, които искаш да представиш като факти, очаквайки хора, които не разбират да ги приемат за истина и аргументи. Не, това не е морално и в крайна сметка фактите са си факти:
1. „Общинарите” и Кмета не са едно и също понятие и е лъжа да се слагат под общ знаменател хората, още повече, че няма конкретни аргументи и стана ясно, че всичко написано е клевета;
2. Фирмата не е златоградска, не е акционерно дружество и е семейна фирма на смоленчани. Неделинска фирма не е участвала в търга;
3. Неделинските „майстори” не се наемат да работят на новата сграда, защото нямат неаобходимата квалификация.
4. Целта на новата сграда НЕ Е да прибере всички институции под един покрив. Целта е да се обособи модерен център за административни услуги, така както е във всички нормални европейски градове. Става въпрос най- вече за IT – център, който ще дава възможност дори на хората по селата да не пътуват, а на място – в кметствата си да получават своите административни услуги от мобилни групи свързани с този т.н. Център за електронно обслужване. Сградата е само опаковката на това.
5. Неделинци не са фактор в отчетите на средствата по тези проекти. Става въпрос за европейски средства и проектите се проверяват от компетентни и независими одитори към самите програми. Да, ако неделинци искаха да са някакъв фактор нямаше да смятат, че е върха на храбростта да се пишат анонимки, които дори не се разглеждат от компетентните органи. Щяха да кажат открито критиките си, така че да се проверят нещата, а не както правят винаги – в кръчмата или кафенето да си произвеждат и да разпространяват лъжи, като си мислят, че ако повторят лъжата повече пъти, то тя ще се превърне в истина. „Правото и закона е от народа, за народа! Ако ще да си супер експерт, и най-гениалния и начетен в тази сФера, то ако населението не е съгласно трябва да се съобразяваш с него!” Съгласен съм с първото изречение и за това винаги ще настоявам НАРОДА да е образован, интелигентен и компетентен, а да не е просто НАСЕЛЕНИЕ, което може да се манипулира по всякакъв начин от разни хитреци. Защото НАРОДА и НАСЕЛЕНИЕТО не са едно и също нещо.

Анонимен каза...

"ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!"
Това е мотото на този блог, нали GRANID? Така ли е наистина, или се опитваш на мястото на едни заблуди и предубеждения да сложиш други -същите, само че оцветени различно?

GRANID каза...

Моята работа е да предизвиквам дискусии по темите на деня от които се интересуват гражданите. Моите читатели получават информацията по най-лесния и достъпен (най-вече евтин) начин - па било то и това да са клюки. Щом се говорят, значи хората се интересуват от тях.
И не на последно място - Да това е моя блог и в него всичко е субективно! Точно това се харесва на читателите посещаващи този сайт;)))))) Сферично ясно ли ти стана?)

GRANID каза...

И още нещо: За да имаш правото да обвиняваш някой, че е анонимен - ти трябва първо да си се представил!
И не ме обвинявай в пристрасност - защото, ако бе така щях да ти изтривам само коментарите без да получиш отговор! А, както виждаш те са си на лице и всеки може да ги прочете и ще е така до края на съществуването на този блог;).

Анонимен каза...

В отговорите ти има безсилие и нервност. С една дума казваш, че толкова си можеш.
Добре е да почнеш да правиш разлика между клюка и клевета. И всъщност моите коментари са един вид индулгенция за греха – да излъжеш, да очерниш другия, просто ей-така – за спорта, и заради това, че хората „говорят”, което означавало, че „ги интересува”. Ако искаш клеветата (не клюката) да тежи на съвестта ти – изтрий ми коментарите, но признай, че и аз по най- евтиния начин, без да съм субективен и пристрастен дадох информация – само факти и естествено – написах ИСТИНАТА.
Изобщо, както казват неделинци: "Всичко е наред ... объркано" :-)

GRANID каза...

:)В спора се ражда истината!:)

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?