ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 18 януари 2008 г.

Момчето което играеше в дерето- Литературен роман. Част 1




Роди се в една далечна провинция, близо до границата. Тази провинция бе в планински район, в древна планина, която била обитавана хиляди години от различни древни народи с високо развити култури за своето време. Чиито живот оставил белези, както по самата земя така и в душите и сърцата на поколенията след тях наследили богатата и изпълнена с велики събития история и култура. Хората, които са ги наследили са толкова разнообразни помежду си- по мироглед, религия, гени, визия, характери и прочие, че човек се пита как е възможно това, тези да се приемат така свободно без скрупули и предубеждения. Как е възможно тези хора да се уважават помежду си въпреки всички различия между тях. Отговора е - ПЛАНИНАТА тя ги обединява, всички знаят, че в тази сурова природа различията им ги правят по-силни, когато се обединят за да решат проблемите си.- но да се върнем на темата.
Роди се на 70 км. от града, които щеше да нарича свои дом до края на живота си, където прадедите му стотици години са се борили с планината за да оцелеят, създавайки блага и предавайки щафетата на следващите поколения. Роди се в областния град на провинцията, защото кръвните групи на майката и бащата са близки. Детето може да има само ена от двете комбинации между кръвните групи, една от които създавала проблеми при късните фази на бременността. За това е било нужно предварително наблюдение, на родилката.
Но раждането е благополучно. Ражда се нормално за девет месечно бебе размери. Когато след няколко дена сестрите дават бебето на майка му и казват, че е много кротко почти не се чува гласчето му. Майка му го взема нежно в ръце и не може да се нарадва на първата си рожба. Има сини очи, но това ще бъде временно, защото баща му има зеленикави с кафяв оттенък, а майка му има тъмни кафяви очи. Кърмиго и го слага на леглото до нея. В болничната стая има още няколко родилки. Майка му го гледа и му се любува. Но какво да види забелязва, че едното му око не се отваря, гледа само с другото и започва да се притеснява. Минават и най-лошите мисли. На сутринта бащата на малчугана идва с букет цветя и засукан хайдушки мустак, набит, със среден ръст около 1.70см, мускулест, напет и много горд влиза в стаята, целува любимата си и й връчва с нетърпение букета за да вземе в ръце малкия. Бебето, което до този момент бе кротко като агънце, като попадна в бащините ръце започна да плаче неудържимо.
- Брех, че силен глас вади!- си казва таткото. майка му споделя, колко е бил тих до този момент, и че едното му око е било затворено.
-Дали му няма нещо?-си задава въпрос майката.
-Едва ли. Гледа ме свирепо и с двете.-отговаря бащата с усмивка под мустак.
-Я да видя.
-Ето. Нищо му няма. Явно докато е гледал с едното е виждал друго яд-че света, но когато го е видял и с двете, явно не му е харесал.- шеговито казва бащата.
-Не говори така!- отговаря майката с усмивка.
-В края на седмицата ви изписват и ще дойда да ви взема.
Дните минаха неусетно и ето бащата дойде. Качиха се в чисто ново ВМV.
-Детето има късмет да се вози в чисто нова кола последен модел.- казва собственика на колата, близък приятел на семейството-Рядкост в наши дни. Дано за вбъдеще това да не прави впечатление на никого. След петнадесет години идва ново хилядолетие, дано то ни донесе и по-добър живот, както на нас така и на тях. -сочейки бебето.
Така в най-горещите дни на месец Август, малко след средата му, зодия лъв, по китайския бивол се роди- Fire. Бебето бе кротко през този ден, за разлика от предишните. Но когато приближиха родния град на родителите му то започна да плаче.
-Леле какъв рев, истински лъв. Явно усети, че приближихме дома.
***
ВСИЧКИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ СА ИЗМИСЛЕНИ И СЪВПАДЕНИЯТА С РЕАЛНИ ТАКИВА СА ЧИСТА СЛУЧАЙНОСТ. ТОЗИ РОМАН Е СОБСТВЕНОСТ НА GRANID. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КАКВИТО И ДА Е ЧАСТИ ОТ РОМАНА БЕЗ НЕГОВО ПОЗВОЛЕНИЕ СЕ НАКАЗВА СПРЯМО ЗАКОНА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?