ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 4 януари 2008 г.

Престъпноста


Престъпността е на всякъде около нас. Тя има различни форми и размери.
За да можем да се борим срещу нея трябва да знаем какво представлява и какво я причинява; на какво се дължи.
Какво е престъпността- това са действия или бездействия с които се нарушават човешките права на други хора или се нарушават по някакъв начин законово установени правила и норми.
Всеки знае какво представлява организираната престъпност, но дали тя е най-голямата престъпност, дали?
Според мен най-голямата престъпност която ни засяга всички е безразличието и бездействието ни.
Хората трябва да се интересуват живо от заобикалящата ги действителност. Много абдикират и се отказват да се интересуват от държавността и развитието на собствената си държава мислейки само за себе си.
Държавата това сме ние хората. Трябва да се борим за това което си е наше. Трябва да съградим държавата в която всички ние искаме да живеем.
За проявата на престъпността има много фактори: лошо възпитание на парво място; бедността; любовта; завистта;омразата;алчността и т.н. Ако хората повече наблягат на възпитанието на децата си, а не да ги глезят всеки път определено много престъпления не биха били извършвани. А бедността е проблем на всички не само на бедните, тя трябва да се ограничава с много усилия с години бавно- стъпка по стъпка. Бедността не може да се премахне веднага и трябва търпение, но към хора които казват, че са бедни и търсят помощи без да търсят начини да работят, трябва да има ограничения.
На всеки му е ясно, че съдебната система трябва не е корумпирана и разкриването от полицията престъпления да нарасне като се повиши опита на детективите и да се подобри материалната база .
Аз лично съм против смъртното наказание. Трябва да се намери начин затворниците да бъдат максимално трудово натоварени в различни области на гражданския живот. Има престъпници които са високо образовани и могат да дават съвети в дадени области, като за сметка на това получават различни привилегии. Тежестта на престъпления като убийството и престъпления към народа и държавата да бъде повишена.
Определено в една статия едва ли може да се обхване цялата тема, но се надявам тя да накара хората поне малко да се замислят.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?