ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

събота, 24 май 2008 г.

ПЪТУВАНЕ вЪв ВРЕМЕТО






Пътуването във времето е една моя отколечна мечта. Да отидеш на места във време, когато са се случили велики събития и ли други забулени в мистерия. Колко примамливо, нали? За това от малък живо се интересувах за представите на хората за подобно пътуване. С времето си съставих собствена теория за пътуването във времето, която доста охлади страстта ми към него. Защо ще попитате вие. Ако прочетете следващите редове ще разберете.
Времето е изкуствено създадена величина за да отмерва вид движение(специално при нас е едно завъртане на земята около оста си и около слънцето). Ако времето е изминатия път и този който предстои да бъде изминат и ние сме тези, които се движат по него, и намерим от някъде машина на времето- какво ще направим? Вие сигурно бихте казали- " Ще пътуваме във времето". Но въпроса е - Къде?. Къде във времето искате да пътуваме? Сигурно ще попитате- Какво значение има?. И аз си мислих същото преди да осъзная следното: когато пътуваме във времето назад, останалите хора и въобще всичко което не можем да вземем със нас в машината си продължава пътя на пред. Те няма да се спрат за да ни чакат. "Добре" бихте казали, "ние пък ще изчислим разликата във времето и ще я прибавим като се връщаме", но има един малък и съществен проблем: още щом машината на времето ни пренесе назад, във желаното време от миналото, то ние моментално като нов елемент в него ще го променим. Нашето настояще ще стане наше бъдеще, но тъй като ние сме го променили само за нас, не и за всичко останало, което сме оставили преди да се пренесем във времето, то ние ще останем заключени в наша реалност. Тази нова реалност създадена само за нас ще има и собствено бъдеще. Накратко: ние никога няма да се върнем при истинските ни близки, дори да сме се върнали във времето само секунда на зад. За тяхното бъдеще ще сме изгубени завинаги.
А ако пътувате във бъдещето, тогава вие ще загубите част от времето, за което бихте повлияли на света по определен начин. Липсата ви за известно време ще промени събитията, но тъй като всички в настоящето си взаимодействат, за да творят на практика бъдещето, което по принцип няма да съществува без нас, следва че ако пътувате 2 минути напред в бъдещето просто ще сте като в куриоз; или капсула, като какавида, която чака да се излюпи. Така вашето време със същите хора ще ви настигне попътно и пак ще попаднете в собственото си настояще, в което сте само вие изгубили две минути с тях и те с вас.
За това, ако ви е писнало да живеете в този свят със всички тези хора около вас, ви препоръчвам да пътувате в миналото, а ако искате просто да загубите малко време то пътувайте в бъдещето- може и да ви се отрази добре, кой знае.:)

10 коментара:

Unknown каза...

Общо взето разбирането ти е грешно.
И си поправи правописните грешки! :)

GRANID каза...

Ако имаш по-добро становище го представи, за да го видят и останалите! Не ми давай констатации без анализ! Ако си открил правописни грешки посочи ги, аз лично не виждам!

Unknown каза...

"И аз си мислих същото преди да осъзная следното: когато пътуваме във времето НАЗАД, останалите хора и въобще всичко което не можем да вземем със нас в машината си продължава пътя НАПРЕД."

Ако можеше лично да ти обяснявам и разказвам - щях да се опитам. Но да ти пиша километрични текстове - не. Освен това не съм си вкъщи и литературата ми липсва.

GRANID каза...

Ще ти го кажа като инженер магистър: "Когато не можеш да ми пишеш дълги умнотии, не ми пиши кратки тъпотии!"
И щом ти е литературата в къщи, я като се прибереш вземи си я прегледай!

Unknown каза...

Няма какво да гледам тая вкъщи - ще си чета новата.
Препоръчвам ти и ти да почетеш някой друг научен труд по темата. Имам предвид автори като Стивън Хокинг, Карл Сейгън, Мичио Каку... - водещите умове във света.

GRANID каза...

Добре, ще ги разуча!

Анонимен каза...

хахахахаха, водещите умове в света, на майка ти путката!

Анонимен каза...

Много глупости прочетох, но нищо, това не е научен сайт, а блог на някой фантазьор. Моля те не го пускай това в замунда под филмите. Само се излагаш.

Анонимен каза...

Господин "инженер магистър", в момента в който се осъществи първото пътуване във времето, самото то като такова ще изчезне. Тоест ще означава, уеднаквяване на две матрично различни координатни системи (справка Айнщайн- фундаменти на координатни независими системи). С други думи самият принцип на вселенското съществуване няма да го позволи. Единственият възможен вариант на "пътуване" във времето е около големи гравитационни концентрати, но и там пак са ясно разграничени двата субекта- този с координати под хоризонта на събитието и този с координати над хоризонта на събитието. Да не говорим, че трябва да има трети субект, който да определи разликите в поведението на двата субекта. Та накратко- това е. Ако имаш въпроси или по- подробни разяснения: soulreaver@bitex.bg

GRANID каза...

Не става дума за техническата част на самото изпълнение на "пътуването във времето", а за ефекта от неговото осъществяване върху пътуващия и тези които са в двете времеви линии засегнати от това.

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?