ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 11 юли 2008 г.

ДЪРЖАВАТА!!!


Една държава трябва да бъде управлявана от най-добрите и най-способните хора в нея! Как смятате, че би могло да стане това? В идеалния случай това никога не може да стане, но можем да се стремим към усъвършенстване на системата като цяло. Всичко трябва да започне от нагласата на отделния човек. Всеки иска да е най-отгоре, но не всеки има дадените качества, или ако ги има то друг ги притежава в повече за дадена дейност- тоест :е по добър в дадената област от друг. И да си дойдем на думата: когато хората осъзнаят, че когато на даден пост е най-способния за него човек, то всички ще живеем по-добре, защото най-способните ще работят това което правят най-добре. Някой би казал: "Чакай малко, ако един човек е най-добър в две неща- например е най-добрият хирург, но и най-добрият преводач по френски, какво правим?"!
1. Той има право да избира какво да работи.
2.Ако първото за него е без значение, то май е по-добре да е хирург защото би спасявал хора от смърт, с което би бил по-полезен на обществото като цяло. Освен ако с преводите си от френски не би допринесъл повече за държавата- възможно, но малко вероятно.
След като се промени нагласата на отделния човек, то идва ред на образованието. Ако то е корумпирано и всеки би завършил всичко- със сигурност най-добрите в дадена област няма да имат предимство пред тези с "връзките" да кажем или с многото пари. Още от най-ранна детска възраст трябва да се търси у всеки човек, това което го влече и което му се отдава най-добре за да се прецени, кой в коя област трябва да наблегне за да усъвършенства своята "даровитост". Така ще се прецени за пост от най-голямо национално значение, кой е най способния да го заеме и така нататък.
Народа го е казал- всяка жаба да си знае гьола, а не кой когато му скимне да прескача от един в друг и да се създава анархия.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?