ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

четвъртък, 4 септември 2008 г.

КРЪВТА И РЕЛИГИЯТА СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА


Кръвта вода не става!
Когато бях малък, даскала ми по история по време на изпит ми зададе следния въпрос- "Каква е разликата между турчин и мюсюлманин?". Тогава отговорих, че няма разлика, но учителя ми ми я разясни. А тя е: турчинът може да бъде както мюсюлманин, така и християнин, католик, будист, или какъв ли още не по вяра, но си остава турчин. А мюсюлманина може както и да е турчин, така и българин, румънец, англичанин, монголец и общо взето човек от всяка народност.
Аз лично смятам, че в днешно време вярата си е изиграла ролята и вече ни е в тежест и дърпа човечеството назад, забавяйки го в неговото развитие. Всесилни същества няма и ние сами трябва да се справяме с живота си обръщайки поглед към звездите.
Но не за това започнах тази не лесна за много хора тема. Виждал съм много българи християни да говорят глупости за друговерците си братя по кръв. Едва ли не за да си българин трябва да си християнин- Свещени ГЛУПОСТИ. Един път чух, че някой сял овошки на граница между два имота та и няколко метра в чуждия и после искал на три метра от овошките земята, щото овошките били негови- ООО КАКВИ ГЛУПОСТИ. Нима на който е овошката на него е и земята, или на който е земята на него е овошката- независимо кои я е сял, било то съседа или някоя катерица. Същото е с религията: Човек не е гражданин на религията, а религията е чисто и просто негово душевно притежание. Някой казват, че официалната религия в българия е православното християнство и всички истински българи трябва да са християни- ООО СВЕЩЕНА ПРОСТОТА.
Ако някой наскоро е гледал БТВ-документите за произхода на българите и малко е чел история: вече знае, че когато Кан(Хан) Аспарух ни е докарал тук, брат му Котраг откарал друга част от българите при Волга, и там създал така наречената днес от историците Волжка България. Макар, че и тя се е казвала само България.
Те приели мюсюлманството като официална религия. Днес на бившата и територия все още си живеят Котраговите българи и от БТВ-документите става ясно, че те са над 20 милиона, а забележете тук ния сме 7 и малко, то какво излиза на практика, че има повече българи мюсюлмани отколкото християни. Наистина голям парадокс- не мислите ли?
Така, че аз предлагам: всеки кой в каквато религия и мироглед
иска да вярва, но да се направи възможно колкото може повече българи извън пределите на държавата ни да си дойдат или просто да дойдат да си живеят в родината. Така ще има и край на липсата на работна ръка, и няма да ни ядът хляба китайци и виетнамци(не че имам нещо против тях, България е свободна страна, но преди всичко тя е родина на българите, и така трябва да е за в бъдеще!!!).
ЧИТАТЕЛЮ- ВРЕМЕ Е ДА ПРОМЕНИШ МИСЛЕНЕТО И НАГЛАСАТА СИ ЗА СВЕТА ОКОЛО ТЕБ!!!

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?