ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

вторник, 9 септември 2008 г.

НАЧАЛОТО!!!


Днес има много теории и хипотези за произхода на вселената и живота на земята, но до колко може да им се вярва, до колко те са реалистични, или са безполезни мисловни упражнения на група хора които са се нарекли учени. Безспорно днес имаме много по-голяма информация от предишните поколения и има научни работници и изследователи имащи значителни познания спрямо предишните. Най-ползотворен е факта, че в днешно време научните изследвания имат значителна свобода от която и да било друга епоха. Важно е човек да се научи да отсява и преценява коя информация е полезна и коя не чак толкова. Защото в днешно време ни заливат с безброи байта информация.
Нека да направим отново една мисловна тренировка(както направихме в статията за съдбата)! Ако вземем себе си за отправна точка- ние сме изградени от органични системи, те на свои ред от органи, те от тъкани и така до безкрая! (всеки ден учените намират все по-малки частици). Същото е ако гледаме по-големите неща от нас- планети- системи-галактики- галактики от галактики и така до безкрая =>, че вселената е безкрайна! За по голяма сигурност ще цитирам по-старата си статия за вселената->
"1. Какво е Вселената - тя е безкрайна съвкупност от всичко което ни заобикаля ( планети; звезди; галактики; електромагнитни вълни; топките за голф; черните дупки и всичко което може да си представите). Вселената е безкрайна както по пространство така и по време . Така, ако някои ви каже да докажете, че вселената е безкрайна, единствения логичен отговор е, че безкрайността е логически първична като понятие. Глупаво е да доказваш безкрайността на нещо безкрайно, сам по себе си въпроса е неправилен. Ако има край Вселената, то трябва да се докаже, че той наистина съществува - до тогава тя ще се възприема като едно безкрайно цяло. Можем да пожелаем само успех на тези които мислят обратното.
Някои учени смятат, че Вселената се е зародила от така наречения "голям взрив". Това мнение също е погрешно (много от вас, които четат тази статия ще си кажат- "какъв е този, където оспорва мнението на учените"), помислете си само: щом Вселената е безкрайна то и е нужно безкрайно време да запални безкрайността. Щом тя вече е безкрайна по пространство то тя е безкрайна и по време."
Ако е имало голям взрив то е бил в рамките на нашата галактика, но не и за цялата вселена.
2. От каде сме се пръкнали:
-От химични реакции в океаните на Земята.
-От някоя комета или астероид.
-От извънземни авантюристи, които са ни донесли или са донесли микробите.
-От някой белобрад старец, дето постоянно ни гледа от горе и е създал всичко и всеки и си прави кото иска с всички:)
Според мен както и да се е пръкнал живота и откъдето и да е дошъл: то със сигурност е възникнал във водна среда със съчетанието на най-ниши органични молекули, които се образуват постоянно в неживата среда, тоест те са част и от неорганичната химия. Защото преди да се появят разумни същества то трябва да се е появил живота по този начин.

2 коментара:

Анонимен каза...

vie ste ebati piqnicite

GRANID каза...

ХАХАХА
ТОЗИ КОМЕНТАР МАЙ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ДРУГАТА СТАТИЯ:)

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?