ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 16 януари 2009 г.

„Силните” мъже на България


Една поговорка гласи: „Не оръжието дава мъжество”. За съжаление органите на МВР явно не я знаят. Показаха го на 14.01.2009...

Единственото което показаха беше агресия...агресия насочена не само срещу провокаторите, но и срещу най-обикновени хора (ученици, студенти, майки, възрастни хора...) . На фона на престъпността в страната тази агресия пред парламента не само беше ненужна, беше смешна.

154-ма арестувани? Интересно, като се има в предвид, че провокаторите бяха 20-30...ако искате ги кажете 50...няма никакво значение...въпроса е защо са арестувани останалите 2/3 ? В случай, че не можете да се сетите ще Ви подсетя. Защото не можаха да издържат на полицейския произвол и решиха да отвърнат на ... те полицаи. И какво се получава в един момент? Могат да те „налагат”, но ти нямаш право да отвърнеш. Отвърнеш веднъж ...в районното...следва съдене по бързата процедура...какво да Ви кажа...правова държава...

Какво ме накара да напиша тази статия?

Накара ме това, което видях в очите на повечето полицаи. А то беше агресия и загуба на контрол над самите тях. А именно тези хора трябва да запазват самообладание в критичните ситуации. Може би просто не са били подготвени психически ... горкичките. Вместо министър Миков да си хвали полицаите, по-добре да обърне повече внимание на психо-тестовете, през които всеки негов служител трябва да премине...защото повечето от тях наистина се нуждаят от помощ. Не трябва да слагаме всички под общ знаменател. Тук е мястото да благодаря и на „истинските” полицаи, които разбираха за какво става въпрос и най-учтиво ни молеха да се отдръпнем. Наистина бяха много малко, но ги имаше.

Полицай показващ конфигурация от три пръста на възрастен човек, друг подмятащ сексуални намеци на осмокласнички (на възрастта на децата му)... просто не се нуждаят от коментар. Добре, че бях там да го видя с очите си, в противен случай нямаше да го повярвам. И това са все хора, който се грижат за сигурността в държавата.

Полицаи екипирани като за гражданска война се пазеха от снежните топки като деца...нямате си и на идея колко едновременно смешна и трагична беше цялата картина.

Искам да попитам, защо след като са получили сигнал за бомба пред парламента, не предупредиха протестиращите. Цялата тази история с тази „бомба” (реална или измислена, това е друг въпрос)я разбрахме едва след като се прибрахме. Хората не искаха да отстъпват, защото не бяха информирани за обстановката. Мислеха си, че някой за пореден път им нарушава гражданските права. Това е причината, заради която се бутахме с щитовете на полицаите няколко часа.

След всички тези действия е редно МВР да преосмислят ситуацията и да си вземат необходимите поуки, в противен случай ще ни принудят на следващия протест да се появим „по-добре екипирани”. Независимо колко е ресурсът на МВР, този на НАРОДА е по-голям.

2 коментара:

Stefan P. Petrov каза...

Явно всички сте забравили, че едно време МВР така си се казваше - "биещото сърце на Партията"...
наложи се да си го припомните. Партията си е тук, явно и другото е налице.

Анонимен каза...

Добра статия. Даже е доста увлекателна с естеството си на това да показва кои са най-силните мъже на българия.

успехи и все такива статии да има на блога.

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?