ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 2 март 2012 г.

Нова Държавна Система


Партийната система и по-точно партиите ни излизат твърде скъпо и луксозно удоволствие. Трябва да се премине към мажоритарна система! И в този ред на мисли предлагам следното:
Депутатските места да се намалят на 151-но. Тези места да се разпределят пропорционално - спрямо пропорционалното разпределение на населението по области.
Депутатите да се избират от кметовете и съветниците на общини във всяка област, като кандидат депутатите трябва да са доказани специалисти в тяхната област, както и да са задължително висшисти по образование.
Избраните депутати да излъчат измежду тях министър-председател, който на свой ред да състави правителство и да назначи министри.
Смятам, че населението не трябва пряко да излъчва депутатите, защото то никога няма как да прецени качествата на всеки от кандидатите. Достатъчно е те да излъчат кметовете си и съветниците си - те на свой ред; като хора получили гласа на народа; като хора чиито способности за управление народа е оценил, като най-подходящи и най-добри да излъчат на свой ред най-способните според тях. Избраните депутати ще са много по-способни да коват законите и да изберат и излъчат най-добрия сред тях за министър-председател, като за едно депутатско място трябва да се разглеждат минимум три кандидатури а за министър-председател минимум пет кандидатури. Всички обсъждания и гласувания трябва да са публични и гласът на всеки кмет, съветник и депутат трябва да се публикува. Всеки държавник трябва да може да носи отговорност за всеки свой глас - ако се страхуват от това, тогава те не могат да заемат подобен пост.
След като сме избрали най-добрия от най-добрите, то трябва да бъдем спокойни, че той ще успее да назначи най-подходящия екип от министри.
Надявам се тези хора да имат повече желание да оставят по-различна следа в историята, на вместо: опразнен държавен трезор; смешни карикатури; шумни скандали и пре-тъпи лапсуси.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?