ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

събота, 3 октомври 2015 г.

Неделино - кметски избори 2015г.

Дълго отлагах написването на тази статия - от една страна, защото исках да науча повече подробности, а от друга да изчакам да видя развоя на политическите боричкания в нашата китна община.
И така, от къде да започна: Всичко се върти за, или против настоящия кмет и бъдещ кандидат кмет на Неделино. Честно казано съм натрупал доста впечатления от неговата "безкористна" и "благородна" кметска дейност. Първо ще започна от прокарването на водната тръба от извора до резервоара, който бе построена през миналия му мандат! (Може да прочетете предишна наша статия по темата ТУК)
Разбра се, че след като "мобилизира" над 300 души общински и държавни служители да прокопават канал за тръбата, след това една определена неделинска фирма е гушнала парите за това изпълнение! И това ще стане без знанието на Кмета и общинките съветници?!! ЕЕЕдва лиии;)
Да не говорим, че откакто е станал кмет г-н Беширов е задържал една заплата на всички детски учителки та до днес. Къде ли са отишли парите за заплатите 4 години? Но за сметка на това смее да ги "мобилизира" безплатно, а да плаща за фиктивно свършена работа на друг! Всеизвесно е на всички, че тези резервоари са направени, за да осигурят достатъчно налягане за неговия замък.
Казва, че е най-големия работодател в общината и е избран за кмет на годината. Но за сметка на това, отказват той и общинските съветници да продадат земята на бившата предачница на австрийски предприемач, който щеше да изгради шивашко предприятие. Сега този същия австриец е направил такова край град Смолян и работниците там взимат повече от 1000 лв заплата, изградил им е на територията на предприятието безплатна детска градина, безплатен стол за хранене и магазин, чийто стоки са на занижени цени за работниците от предприятието. Това е направено умишлено, за да не подбие пазара на работна ръка в община Неделино и да не вдигне средните заплати на работниците, които са се превърнали в крепостни селяни както на големия работодател Стоян Беширов, така и на всички съветници имащи бизнес свързан с текстила!
Впрегнал е безработните хорица за жълти стотинки да работят по цял ден по временната заетост - ТОВА НЕ Е ЛИ РОБОВЛАДЕЛСТВО? Коя ли неправителствена организация го е избрала за кмет номер едно за България? Всички знаем, че те са собственост и работят за интересите на всеизвестния Кабалист Сорос. Като стана дума за кабала, защо ли новата пристройка към общината ни ми прилича на омален модел на вавилонската кула?

Както и на сградата на европейския парламент?
Всеизвестен факт е под какво влияние се намира в момента нашата държава, камоли за дребни политици като съветници и кмет на малка община. (ТУК ще се запознаете с подробностите)
Очаквах и все още очаквам статуята на загиналите войници на центъра на Неделино да и сложат криле и да я превърнат в вавилонка блудница, или директно да направят нова статуя на богинята на победата Нике (което е репрезентация на едно и също същество;), така кабала символиката ще бъде пълна.(добавка от 9.10.2015г: Излезнаха моите съмнения реални! В ТОВА предаване на ТВ. "СКАТ" Кмета Беширов в 98-мата минута официално оповести, че има намерение да прави 30 метров паметника на Св. Неделя! Според изследователя СВЕТЛОЗАР РУЛИНСКИ в неговата книга "Шумерски митове в българския фолклор"   светицата св. Неделя е именно репрезентация на шумерската богиня на победата Нике, а тя на свой ред на вавилонската блудница!!! Очаквам с нетърпение да видя паметника дали ще има стилизирани крила и останалата кабала символика. Въпроса ми е кой дава акъл на кмета, защото съм сигурен, че той няма как да измисли всичко това? Според мен тайно членува в масонска ложа от където му дават тези съвети!;) ОЩЕ ПО ТЕМАТА, както и ПРОДЪЛЖЕНИЕТО
Благодарение на наша СТАТИЯ за изпълнението при изграждането
на километрите туристически пътеки извън населените места се наеха временно за няколко пролетно-летни месеца и граждани на общината. Може би се уплашиха, или е чисто и просто хладнокръвна пресметливост за купуване по този начин на няколко евтини гласа. Все пак идват месните избори;) След изграждането на туристическите пътеки, съседните ливади и ниви от строителните дейности останаха пълни с камъни с размери от филц до камъни с тежест няколко тона. Тези стопани са създали нивите и ливадите, като са ги почиствали с десетилетия от бурени и каманаци, а някои и със столетия, за да бъдат отново напълнени с камъни за няколко дни;) Също така, някои от имотите бяха поткопани и се активизираха свлачищни процеси, а други бяха засегнати териториално, или оградите им бяха унищожени без да бъдат възтановени от фирмата изпълнителка на проекта!
Благодарение на друга наша СТАТИЯ която бе ехо на статия от електронният вестник Днес <+> , но за съжаление тяхната статия бе изтрита по неизвестни причини, ние дадохме гласност за намерението кмета Ст. Беширов да настани с одобрението на общинския съвет нелегални имигранти на територията на община Неделино. Народното недоволство се надигна и това им намерение се поохлади;)

Но нека продължим с анализа: Алчността на управата на община Неделино не свършва до тук - след като се обнови центъра на града  два пъти в два различни мандата на г-н Беширов, като целта е да има какво да видят що годе в общината неговите и на приближените му хора туристи, които ползват тяхната хотелска база, а не щото неделинци много им е притрябвал луксозен център (не че е лошо центъра на един град да е поддържан), но и започнаха сондажи за стотици хиляди левове в търсене на "минерална" вода! Първия сондаж до поликлиниката бе направен и добре, че беше във подножието на водосборен басейн от които няма водохващане за нуждите на града. Чуха се, че са пресъхнали няколко изворчета в месността над него, но това се отдаде на сушата. Втория сондаж бе направен в двора на училището в града. След като бе оставен да блика на воля 2-3 дни се оказа, че водата в квартала под който бе направен намалява. След още два-три дни водата изчезна, а ИЗВОРА, които е основния каптаж снабдяваш населението на дадения квартал, никога не присъхващ с голям дебит и е на 1,5 км на горе по водосбора под който бе направен втория сондаж - ПРЕСЪХНА НАПЪЛНО!
Каква е трагикомедията в случая: Тя е, че къщата на един от основните виновници за цялата тази работа, протежето на г-н Кмета  - Генади Бакалов, прецедател на общинския съвет е именно в този квартал.:) Знаем, че той има незаконни водохващания на извори в същия водосбор, които е прекарал с маркучи до неговата къща и ползва народната вода безвъзмездно, но в случая те са в същия водозбор и са пресъхнали и те. Този квартал съвсем нормално напълно бе полудял какво ще прави без вода. След като запушиха СОНДАЖ 2 водата след известно време отново бликна от каптажа на "ИВЗОРА", Но преди това, кмета в отчаянието си бе наредил възможно най-бързо да бъде вкаран във "ИЗВОРА" новия водопровод (обсъден в тази статия). Минах от там точно след извършения "байпас" и видях какви вупиращи разрушения са направили на мястото. Каптажа бе пробит нескопосано, всичко което беше облагородено с хубава ограда и каменен дувар бе разрушено, дърветата засяти преди 20 години там орехи и череши бяха или строшени или лошо повредени от недодяланите работници, които са използвали в бързината си тежка техника. Съжалявам, че тогава не направих снимки на това "свято" дело. Казват, че водата от сондажите е минерална - КАКВА МИНЕРАЛНА ВОДА Е питам аз при положение, че се видя от къде е водата - тя е същата вода която пием от нашите чешми, изкуствено пратена чрез сондажа на дълбочина, за да се затопли. Това си е чисто и просто гео-термално затоплена вода. А може и да е още по-лошо, защото при сондажа се напукват и нарушават множество земни пластове, много от които може да са със съдържание на арсен и радиоактивни елементи + цялата гама от тежки метали. (аз лично не съм пил от тази вода, колкото и кмета да казва, че е изследвана - няма вече сериозна държавна лаборатория, която да го потвърди, а частните могат да ти напишат каквото си поискаш срещу определената сума;), Напоследък взеха в общината да измират от всякакви болести рак - кой знае колко са пили от тах от тази "минерална" вода. Щели са да правят санаториум - кой ще спечели от това? Само хотелиерите. А кой ще загуби - всички които ползват водата от водозбора;) ДА ИМ Е ЧЕСТИТО КЪПАНЕТО И ПРОЦЕДУРИТЕ НА ПОСЕЩАВАЩИТЕ БЪДЕЩИЯ САНАТОРИУМ!
Да не обсъждам крупните далавери с присвояване на обществени средства по различни програми (СТАТИЯ ПО ВЪПРОСА). Говори се за близо 1 милион лева изчезнали. Е, аз не знам кой ще знае къде са парите, ако не кмета и общинските съветници до последния човек! За мен всички те са в кюпа. Ако е имало честен съветник от тях, щеше веднага да подаде оставка и да отиде в прокуратурата да дава показания. Но нещеш ли това става на много по-късен етап, защото според мен, когато са дошли големите пари от Европа (лично г-н Беширов в предаване на тв. СКАТ каза цифрата 20 милиона), не са се разбрали кой каква част от голямата баница да прилапа и явно кмета е изкал да гушне възможно най-големия дял за него и "компания". Чу се, че и ДПС-то намирисало клюпачката, а тази мафиотска структура с кръговете си от фирми не може да остане по-назад;) Калабалъка типично по нашенски е голям.

Да започнем анализа на политическите връзки: НФСБ застана плътно зад кандидатурата на г-н С.Беширов. Защо ли питам аз? Да не би за "присвояването" на терена за "Панорамата" собственост на тв. СКАТ, която е на връх "Св. Неделя" и е в защитена местност да е помогнал нашия "прекрасен и свят" кмет? Защо Силвия Трендафилова (кандидат кмет за София на НФСБ) последните години стана водеща на честванията по случай празника на нашия град? Почакайте става все по-интересно: Покрай "ИНЦИДЕНТА" на празника на града 2013г (описан в тази наша статия) случил се на преподавателите сем. Цветкови, ми стана интересно и се поинтересувах от техните житейски неволи, а това се оказа много по-любопитно отколкото очаквахме аз и екипа на този блог;):
Сем. Цветкови се оказаха преки наследници на един от първите демократично избрани кметове на селището, което днес се казва гр. Неделино. Г-н Цветков, чрез съда е успял да спечели дело за връщането на наследствен имот, който е в центъра на гр. Неделино, на който в момента се намира сградата на Пощата. Този имот е национализиран от комунистите именно от този техен прародител, който е бил кмет през 30-те години на миналия век! Тогава на това място е имало хан на 2 етажа, приблизително с размерите на сградата на самата Пощата. Единственото което оставало е тогавашния кмет С.Беширов (при първия му мандат) да подпише връщането на имота, но нещеш ли сем. Цветкови получили така наречения "МЪЛЧАЛИВ ОТКАЗ". Защо ви разказвам това ли? Ами защото  самия г-н С. Беширов си е реституирал всичките имоти, а някои казват в "десеторен размер" (има мълва, че връщайки си кмета имота на които е построен неговия замък на документа пишело 1 декър, но някои сложил една нула зад единицата и хоп - се получили 10 декъра. На това му казвам аз бинарна система;), а той самият не желае да спази съдебно решение и да върне имота на сем. Цветкови, които 40 години са будили неделинската младеж и не само. Още по-странното е защо НФСБ го подкрепя за нов мандат, при положение, че те самите нееднократно са казвали, че са против "МЪЛЧАЛИВИЯ ОТКАЗ", а са за "МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ" на общинските служби по такива казуси?
Продължавам на татък:
И така научавайки за следващите неволи на това семейство на будители и просветители разбираме, че в началото на промените докато били на тяхната вила, техните съседи сем. Костови, премахват телената ограда между тях и започват да изграждат бетонна стена отнемайки повече от 20кв/м от техния имот по цялата им обща граница. Когато те идват в домът си и виждат какво се е случило, биват поставени пред свършен факт. Започват жалби и разправии, но техните съседи издигат бързо двуетажна масивна сграда. Тогава РДНСК постановява обекта да бъде съборен. Идва група по събаренето, но е отведена в горно Неделино от роднини на нарушителите, било им платено и преплатено и те си тръгват без да докоснат сградата.
Защо ви разказвам тази случка? Защото е тясно свързана с поведението на кмета Ст. Беширов. След време сем. Костови решават да направят проект за "къща за гости", който да бъде реализиран върху незаконната постройка, но се изисква подписа на техния съсед г-н Цветков. И ето тук идва ролята на кмета - чрез натиск върху г-н Цветков да подпише срещу 1000лв кмета Веширов лобира за семейство Костови(да подчертая - те са отнели над 20 кв/м, а на мястото се издига 5 етажна сграда по 20 кв/м е равно на 100кв/м отнети, а не много отдавна в центъра на града бяха закупени площи на стойност между 800 и 1000лв на кв/м) , които са дейни представители на партия ГЕРБ! Синът им Денислав Костов дори на последните парламентарни избори бе в листата за депутати на ГЕРБ за област Смолян;) И какво излиза, че кмета лобира за престъпници, които не само са строили незаконно, на са отнели чужда недвижима собственост?
Такаааа, но взаимовръските не свършват до тук:
Сем. Цветкови правят заем и решават да си построят стопанска сграда на техен имот, който се предава наследствено от поколения и винаги са плащали данък за него, но комунистите, а и след това техните наследници по време на прехода в лицето на общинската власт тенденциозно водят имота АПК, независимо, че са се водили дела за реституиране и е върнат на семейството. Защо ли това се случва? И така: сем. учители иска да им бъде разрешено да получат право на строеж на стопанска сграда на 2 етажа. Тогава техник на общината е кого мислите? Протежето на кмета Беширов и настоящ съветник Генади Бакалов! Нещеш ли, също така този техник се оказва и съсед на имота на сем Цветкови. Така и не получават разрешение и решават да я построят незаконно. Така и правят. Сигат до второ плоче, но след жалба на бащата на съветника Янко Бакалов строежа е спрян и РДНСК постановява той да бъде съборен. Тогава на власт е първото правителство на ГЕРБ.
Защо ви го разказвам това отново ще попитате? Ето защо:
По същото време на сто и петдесет метра от незаконната постройка на сем Цветкови е построена друга незаконна пристройка, която е собственост на семейство Романови. Тя също е постановена за събаряне от РДНСК в същия ден в който трябва да бъде съборена и тази на сем Цветкови, но постройката на семейство Цеткови е срината до основи, а тази на сем. Романови не е докосната. Защо ли? Странно ли е това, че и двамата братя Романови са членове на партия НФСБ и единия е даже прецедател на нейната местна структура? Едва ли е странно, че явно и в тази община партиите НФСБ и ГЕРБ играят вабанк? Защо е този двоен стандарт? На кому ли едно семейство на учители, будители и просветители толкова пречат?
Но да ги оставим сем. Цветкови, те са потомци на истински борбени българи и носят духа и гените на непреклонни и непримирими с неправдата хора.

НФСБ стана една от "патериците" на ГЕРБ, не е учудване за никого от неделинци защо местния партиен клуб на НФСБ е съставен главно от хора на кмета Ст. Беширов.
Прави се "магистрала" от село Долен до пътя между Златоград и Кърджали - колко ли народни пари пак ще бъдат старателно "освоени"- ЩЕ НАУЧИМ;)

Нека да припомня и стари куриози от първия мандат на кмета Беширов:
Кмета Беширов искаше да ни прехвърля цялата община в област Кърджали (бастиона на ДПС), много хора ги вдигна от общината на протести с искане за тази административна промяна. Много от тях ядоха бой от полицията на границата с Гърция, защото протестиращите заплашваха, че ако не им се изпълнят исканията ще емигрират в Гърция:))))  Явно Турция им се е падала далече и да спестят някой лев са предпочели по-блиската съседка;)Странно защо ли? Не е ли това някаква схема на ДПС да разкъса общините в Смолянска област и да засили влиянието на ДПС.
Явно послушния кмет на ДПС сега е в изгнание, или търговския му нюх подсказва, че по-добре е да си с властимащите на деня, а ДПС е в опозиция.
Кмета ни се превърна в патриот, ако го изберат отново какви ли метаморфози в него ще настъпят? :))))))
Тия дни в квартал Гъркавце пътя за Габер са го отляли с бетон "ПРЕДИЗБОРНО" -честито на печелившите, за загубилите кураж, след 4 години ще има нов тиражжжжж - да се готвят следващите;)



Избори
Posted by klub Zevzek on 23 октомври 2015 г.
ПРОСЛЕДЕТЕ ПАРИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ЩЕ НАМЕРИТЕ ИСТИНАТА, А ТЯ Е ПРЕД ОЧИТЕ ВИ!

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?