ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 11 януари 2008 г.

Възпитанието и семейството


Семейството (независимо дали е узаконено или не) се е доказало през вековете като най-ефективната градивна социална единица. Членовете на едно семейство си помагат солидарно, без да се очаква пряка лична печалба.
По принцип семейството е изградено от двама души и децата им, но много често то е придружено и от родителите на двойката дори и от други близки роднини. Много хора смятат, че родово общинския строи е отживелица, но грешат- семейството се променя с развитието на човека. Няма нищо по-силно и по-хубаво от това да имате близки отношения с роднините си.Вярно е, че не всички се харесват на 100%, но това не трябва да пречи на това поне да се уважават.
Възпитанието и изграждането на всеки като личност в повечето случаи започва от семейството(разбирай всички роднини), тук се "полагат основите". Децата по принцип не трябва да се глезат много и колкото повече ръстът толкова повече те трябва да се учат на труд, включително и физически, не трябва да им се насаждат суеверия и страх. Децата трябва да се учат на същността на нещата и техните свойства, за да ги осмислят. Трябва да се учат на самозащита и да преценяват опасностите (въобще ситуацията ). Те трябва да имат уважение към другите хора особено към преподавателите и когато бъдат наказвани от тях никога при никакви условия да не се спори с преподавателя пред детето. Лично смятам, че децата ми ако направят беля, преподавателя е длъжен да ги накаже разбира се в разумни граници. Много хора си мислят, че децата им са или свръх надарени или нещо им има, и по този начин и в двата начина прекаляват с влиянието и грижите си над тях, което в последствие може да създаде предпоставка за развитието на различни психологични и физични нежелани прояви. Децата трябва да имат известна свобода. Споровете пред тях трябва да се избягват колкото може повече. Трябва да се учат на честота и ред. Би било добре да им се иска мнението за важни семейни проблеми още от малки, така се приобщават към семейните дела и са по-отговорни. Много е необходимо децата да имат свободна мисъл, не е задължително да се съгласяват винаги с вас. Важно е те да имат взаимодействие с връстници . С грижите към тях не трябва да се прекалява. Честия досег с естествената природа е желателен. Трябва да се научат да я пазят.
Помнете не трябва да се прекалява с нищо, трябва да има баланс!!!

1 коментар:

Анонимен каза...

Правилно !

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?