ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

събота, 18 април 2009 г.

СЪВРЕМЕННАТА ФАРМАЦЕФТИКА!!!


Исками се да поговоря за поредната глупост свързана с човешката природа и праволинейното мислене!
Нека да поговорим за съвременната фармацевтична индустрия! Каква е нейната цел- да лекува хората, или поне да създава лекарства за лечението на болестите по хората? Според мен едва ли!!! Едва ли поне на 100%, дори се съмнявам, че е на 50% целта да правят възможно най-ефективните лекарства за лечението на болестите за който са предназначени те. Целта е само една на първо място- да се печелят възможно повече пари. В момента тяхната философия е да произвеждат лекарства, който в по-голямата си част просто не да лекуват, а да поддържат живота на болните без да лекуват болестта ефективно, за да могат болните да харчат пари все повече за лекарства. Това се практикува главно със не заразни болести, като онкологичните заболявания и генетично наследени болести и прочие, така и леко заразните( грипове и настинки). Разбирасе за силно заразните нямат избор и намират бързо лечение, тоест- за тези болести лекарствата са ефективни.
Лошото е друго, че докато поддържат хората на едно постоянно животоподържане със техните лекарства идва деня в който най-често хората си умират от влошаване на болестта или за техен късмет се излекуват от самото приспособяване и преборване на организма на болния с болестта. Така тъпите фармаколози и фармацевти сами си избиват клиентелата. Не е ли по-добре да се стремят да правят възможно най-ефективни лекарства, които да лекуват болните възможно най-бързо и с по-малко странични ефекти. Така като спасяват повече хора, ще имат повече клиентела и хората ще могат да се увеличават, тоест плодят и ще могат да работят за да могат да си купуват всичко дори и лекарства когато се разболеят. Защото хората колкото и да са силни и здрави физически те рано или късно се разболяват по една или друга причина, така че клиентелата на фармацевтичната индустрия по този начин не само неще намалее, но ще се увеличи и ще бъде по-платежоспособна.
Така, че те трябва да се позамислят и да сменят погрешната си политика.
И още нещо много важно: пропагандира се много срещу народната медицина, напълно погрешно- защото повечето лекарства са извлеци от билки или техни пресофки, или синтезирани определени лечебни вещества(органични съединения). Целта е пак да се купуват изкуствено добитите лекарства.
Замислете се!!!

3 коментара:

фармацеВт каза...

Здрасти, първо искам да ти кажа че прилагателните произлизащи от думата фармация, се пишат с В - фармацеВт, фармацеВтичен и тн .. Което, ме навежда на мисълта и колко си запознат със самата наука. Мислите са ти много плоски в тази статия и много далече от истината. И аз искам да живея 500 години, и да летя през отпуската до луната, но уви не всичко става. Моя съвет към теб е, преди да тръгнеш да пишеш нещо, поинтересувай се поне малко и тогава изказвай компетентно мнение.

dude каза...

wow, dude, this is, like, some serious shit, dude... wow...

GRANID каза...

"фармацеВта", какво искаш да кажеш, че всички произведени лекарства дето ги рекламират са точно така в рекламата!!! Например:
Направил съм проучване за "ЛАМИЗИЛ КРЕМ" и в рекламата са напълно прави там - че се получавал дълготраен ефект( Ефекта е максимум 10-15 дни)
вобще не лекува гъбичките, а само ги подтиска и хората дават луди пари са тези малки разфасовки. Пълни глупости и прах в очите брадко:)

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?