ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

четвъртък, 25 юни 2009 г.

ДИАЛОГ В МОНОЛОГА

-Хей Оги! Защо българите не обръщат внимание на идеите на сънародниците си? Дори когато те са добри и перспективни?
-Защо ли Пафка?!? Може би защото са твърде тесногръди и заслепени от собственото си желание да изпъкнат, правят всичко възможно да омаловажат труда на другите, дори когато той е по-стойностен от техния.
-Но по този начин и те губят, нали? Нали когато не се обърне внимание на някоя добра идея, която може би би била по-добра от друга, то тогава се губи по-ефективното и рационалното в решаването на даден проблем?
-Да, дори когато е по-нерентабилно да се използва, например една разработка или механизъм спрямо други по добри варианти, временно печелят повече тези който са монополисти във производството или предлагането на подобен продукт спрямо по-ефективния, за чието разработване се изисква повече труд и начални инвестиции, които биха се върнали многократно в бъдещата реализация на новия продукт. Защото кой не желае да е по-рационален и да ползва по-добрите възможности пред "остарелите" такива.
-Но, ако те възприемат новите идеи нали пак ще печелят, така както са печелили и от предишните такива, дори може би и повече?
-Да, но хората така са устроени на принципа на инерцията и най-малкото съпротивление. Само наистина умния и иновативен (креативен) човек би си направил сметката, че с малко повече труд би печелил повече и по-лесно в бъдеще от колкото за сегашните, който печелят по-лесно сега, но по-трудно ще го правят в бъдеще.
-Това значили, че за да си предприемчив и да не изоставяш спрямо конкурентите си трябва да търсиш постоянно все по-нови и по-добри идеи и нововъведения?
-Мисля Пафка, че и сам успя да си отговориш на въпроса....!

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?