ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

понеделник, 24 август 2009 г.

ЗАВИСТА


Завистта е нещо непотребно! Винаги съм се чудил на хора който завиждат на успехите или притежанието на другите! Например:"-Виж го тоя каква кола има; каква жена има; каква къща; колко е богат..."- и така нататък. Не знам дали си внушавам, но май завистта никога не ми е била присъща. Явно има друго отношение към "проблема"- търся проблема в себе си. Когато виждам нещо което ми харесва и то е на някой друг си казвам следното:"-Това ми харесва и когато имам възможност ще си го купя или направя.". А за жените, винаги съм смятал, че ако някой не те харесва, още повече- обича, то той няма да промени мнението си за теб- още по-малко, ако това се опитва да се постигне с принуда и насилствено! Когато става дума за чувства- или те харесват или колкото и да искаш да се случи то няма да стане изведнъж, а трябва търпение и време. Но в крайна сметка отново решаваш фактор, си остава любовта от "пръв поглед", тоест: ако обекта на твоите желания не те е харесал в първата една седмица или две от познанството, то и да живеете в остатъка от живота си заедно, той-"обекта" на вашите желания ще помни любовта която изпитва към другиго, не към вас. И каквото и да правите, това никога няма да се промени! Някои хора са склонни на убийство и други също толкова опасни прояви на нездравия разум, когато са на принципа- "Ако аз няма да го имам, то никой друг няма да го има!". НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: търсете проблема в себе си, и ако не можете да постигнете дадена цел, ПРОСТО си намерете друга цел за постигане- примерно, ако не ви харесват - ТЪРСЕТЕ ЛЮБОВТА ДРУГАДЕ (с досаждане няма да постигнете нищо добро)!!! Завистта е безполезна! По-добре вземете пример от хората постигнали целите който искате и вие да постигнете- учете се от тях и трупайте опит и знание. Завистта е болест на ума. Тя не само не ви води напред, а ви спира да видите реалността, завистта ви закърнява вашите собствени способности за развитие, тя е отрова за човешката същност и ви пречи да бъдете обективни- субективизма може и да задоволява ваши лични нетипични потребности, но то е за кратко и незадоволително.

2 коментара:

Димо Георгиев каза...

Отлична статия Оги!

Анонимен каза...

Абсолютно вярно за зависта!
Но за любовта от прав поглед не съм съгласна с теб - тя не може да се сложи в рамка и да и се сложат правила... тя се случва както и където си иска...
Понякога не я усъзнаваш в началото или не искаш да я допуснеш, защото се страхуваш и се бориш с чувствата си...Но това е всъщност най-силната любов, не чисто животинското,физическо привличане " от пръв поглед ".... то въобще не може да се нарече любов!

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?