ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

събота, 31 октомври 2009 г.

Имате странни сънища? Опишете ги анонимно или не в коментарите под статията!.

Оня ден сънувах, че съм на един пазар. Пазарът беше голям(ако сте ходили на пазара в Димитровград ще си го представите-не му се вижда края). Търсих нещо, но не знам какво. Както се лутах из пазара търсейки го, един човек ме спира и ми казва:

-Ти си нашия кмет!- и ме сочи с пръст. А аз му отговарям:
-Не, не съм вашия кмет! Тук съм по работа, дори не съм от този град.
-Не...-казва човека- ти си нашия кмет!- и продължава да ме сочи с пръст. (беше облечен в сив спортен екип с червени кантове, около 1,75-1,80м висок и с гъста къдрава черна коса, с добре обръснато бяло лице.)
Продължавам да вървя из този пазар и ме вика един скараджия.(беше мургав с късо подстригана коса с тъмни дрехи и бяла престилка отпред) Връчи ми той двойния шиш и шпатолата и ми рече:
-Кмете, днеска ще продаваш тука.-И така цял ден висях на скарата. На другия ден пак отивам да търся из пазара нещо и една жена ме вика:
-Кмете тука ще продаваш в магазина ми! (магазинче за дрехи, жената беше 1,65-1,70м с отново къдрава къса червеникава избеляла коса около 45-50 годишна.) - и така цял ден.
Същото се случи и на третия ден но не помня какво работех. След което ме поканиха на втория етаж на едно просторно заведение в центъра на пазара. Седнал на маса на верандата на заведението с представители на градчето, имах добра гледка към сцената на центъра, зад която имаше голям билборд(дълъг 10-15 м и широк 5м) на който пишеше: "10 ГОДИНИ БЕЗ КМЕТ". (СТРАННО НАЛИ? И АЗ ТАКА СИ ПОМИСЛИХ)
В същия миг се озовах на същата тази сцена. Пред мен имаше микрофон. Под сцената се бе събрало множество от хора, който изпитателно ме наблюдаваха. Добре облечен в костюм на средна възраст мъж ме представи като новия кмет и всички изръкопляскаха. Усетих, че трябва да кажа нещо и започнах да говоря...: (това което казах в съня си ще до перифразирам)
-Дами и господа, скъпи граждани и гости на този град. Задачата на кмета никак не е лесна и за това ви разбирам защо 10 години не сте съумели да изберете кмет. Кмета трябва, независимо кой е гласувал за него, да направи така с властта която му е дадена, че да е в полза на всички граждани на своя град. Тъй като не може никога да съумее да угоди на всички граждани, то той трябва да вземе решение с което да помогне на максимално повече от гражданите, но разбира се трябва да е и морално и рационално издържано решение. Дори когато се прави нещо хубаво и в полза на всички, винаги ще се намерят недоволни, но ако те са в правото си и то трябва да бъде взето в предвид и най-малкото тези граждани да бъдат компенсирани, ако не могат да бъдат удовлетворени исканията им по друг начин. Кметът трябва да е кмет за всички и да има основни качества: честност, принципност, моралност, опитност и твърдост във вземането на всяко свое решение с което се влияе на съдбите на други хора.

В ОБЩИ ЛИНИИ ТОВА БЕШЕ СЪНЯТ МИ.

6 коментара:

Анонимен каза...

Разбираш ли значението на саня?
Защото то е преносно ....
10 години се броят от 1999 нали?
.....Страх ли те беше да отговаряш пред тези хора?....

GRANID каза...

Не ме беше страх, а просто учуден и до някъде и смутен.
Не мога да кажа какво е значението му за това го публикувам, за да видя дали някой може да даде смислено обяснение.

Анонимен каза...

"Кмет" не е в буквалното зна4ение на думта...не мога да ти обясня какво то4но озна4ава, защото не искам, освен това то вече се е случило в живота ти, 10 години минаха ....защото ти сънуваш чужд живот в случая и участието ти е косвено.
Мога само да ти кажа, че човека, чийто живот сънуваш, наистина има много хубава, къдрава коса :)...но си е страшен мафиот ;)....а ти не си...
...надявам се,краката му отново да са както преди...и да повярва в "силата на словото, а не тази на оловото" ;)
Благодаря ти много !

GRANID каза...

Моля, но нямам престава кой е този човек. Ти говориш по-неясно от самия ми сън:)))

Анонимен каза...

Зная, :) :) :)
Но това няма много зна4ение ...
("силата на словото или тази на оловото" е цитат от песента на Слави ;)...4овека от песента е този, който ти сънуваш, но той не е публична личност)

GRANID каза...

Има доста такива олигарси с къдрави коси:)

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?