ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

неделя, 1 юли 2012 г.

Коментари за филма: Prometheus / Прометей (2012)


1.Поредното разочарование:
Плагиатствали са почти на 100% от пришалеца, като са взели от всяка част по малко.
А) Отиват на неизвестна планета и откриват неизвестен кораб.
Б) Нападат ги същества с качествата на "Пришалеца"- яйцата се превръщат в контейнери; паразитния паяк в паразитен червей; "Пришалеца" в Октопод.
В) Забременява паразита главната героиня, която в последствие го изрязва.
Г) Има хоманоиден робот, който работи за лошите, в последствие му е отделена главата от тялото и накрая помага на главната героиня!
Пълно е със съвпадения!!!
Постна сюжетна линия.
Този филм се води научна-фантастика, а когато е в този жанър, трябва да се дава обяснение за всяко нещо във филма- от къде идва, защо е така, какво представлява, как работи(на какъв принцип), как става или е станало така. Всяка бръмка от такъв филм, трябва да има логическа обосновка в самия филм, а не да се оставя зрителя да гадая - Как по дяволите е станало така или иначе! /Коментар на Автора на Блога/

2.Феновете на " Пришълец" чакахме филмът да отговори на много въпроси... Напразно...
Филмът тече скучно и мудно... През цялото време се въртяхме из един коридор, като действието беше сякаш сценаристът отчаяно се бе опитал да сглоби нещо, но така и не бе успял:
Космически октопод? -  Готово!
Зомби? - Слагаме!
Изнасилване на космически културист? - Яко!
Забременял космически културист? -че за къде без романтика...

3.Да знам. И как ще си увеличи размера 200 пъти? Свръхконцентрираното черавче се разопакова, увеличава размера и теглото си 200 пъти и става пришълец. Аре, стига глупости! Просто никой не се замисля и не му пука.

4. Малък СПОЙЛЪР АЛАРМА!

Филмът е безобразно тъп! Както го определиха от Форбс - "Зашеметяващ Визуално Провал!"

Да, има данни за предистория. Всеки може да си го тълкува както си иска. Не един кораб, сигурно е паднал на една планета за да е точно пък този, койото намериха в Пришълецът.... но може и да е. Хитро от страна на Ридли. Да, ефектите са на ниво, много яки. Но ако исках да гледам само яки картинки щях да ида на изложба, а не на кино.

Относно изпращането на експедиция от малоумници  и специална медицинска капсула специално за дъщерята на милиардера, която забележете не е предвидена за женска физика... ! Дъщерята-капсулата-женска физика.....тичането из кораб след цезарово сечение (извинете, ваденето на чужда обекта от коремната кухина, бях забравил че бебетата растат в коремната кухина) през 20...седемдесет и коя си там година, със скоби, с които и в Африка днес боравят (а има и специални гелове/лепила вече..) е извинете (Марийка не е ...)
Е, може пък и амфети да са й дАли на Шоуу или пък микс от амфети, метамсфетамини и кокаин ... както и да е ... а биологът който умираше от страх но тръгна да гали милото ху*че... А, жалките опити за философия с препратки към библията и прочие също не внасят особен смисъл.

Пълно е с подобни, като изброените по-горе, нелепи дупки в сценария, но няма да ги изброявам всички.

Искам да отбележа, за хората, които обясняват че това е нормално защото филмът бил фантстика: Името на  жанра е Научна-Фантастика и за да може един филм да бъде класифициран в този жанр, трябва да има и нещо научно в себе си, а в Прмоетей има преклаено много неща които противоречът на здравия разум.... липса на здрав разум=липса на наука. Ерго, да филмът може да мине за странно по вид, глуповато, но все пак Фентъзи.

За хората, които може случайно да си помислят че не съм запознат с ПришълецЪТ (визирам заглавието на филмА) и видиш ли не съм разбрал смисъла на филма:

1во "Виж горното ми изказване за жанра"

2ро: Хайде, да сте завършили поне средно образование, да сте си учили уроците по Романтизъм, Митология и прочие за да правите изказване относно моята запознатост с Научно-Фантастичното и киното въобще. Ако сте на по 14-16 години и хал хабер си нямате от много неща (все още), нямам съмнение че филмът може да ви е харесал...не защото сте тъпи, а просто защото нямате толкова познания (все още) и толкова опит с гледането на такива филми. От там много неща, които един по-възрастен и вече натрупал знания и опит индивид, може да забележи във филма, вие не ги забелязвате и вас не ви дразнят. Така че, моля, простете на нас, които чакахме този филм 20 години, отидохме прилежно 2 дена преди 1ви Юни и си дадохме парите за Аймакс Мега Ултра Хипер 3-де за да бъдем изключително разочаровани и направо излъгани ... не от ефектите в самостоятелната им художествена стойност (е все пак, признавам си още кометката в началото вещаеше че отиват нещата на зле), а от нескопосан сценарий, маркетингови трикове и прочие....

Този филм е пошъл! Евала на Фасбиндер че въпреки всички малоумщини (които едва ли не е забелязал) си изигра ролята като хората, както винаги си беше от класа... но както е казал народът, в една купчина ла*на, като сложиш едно цвете и птичка да прелети отгоре, пролет няма да стане(да, знам как е оригиналният идиом).

_______________
относнот възможни "правописни грешки", имам лека дислексия, така че простете ако коментара е труден за четене.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?