ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

четвъртък, 6 септември 2012 г.

Град Неделино - Част 5

От утре започва ежегодният Международен Фестивал на Народното Пеене " Неделински Двуглас" 2012! Той ще трае три дни и ще събере над 3000 изпълнители от Балканите и Европа. Очаква се да дойдат над 40 хиляди гости от цял свят,  което ще означава, че това ще е най-големият събор от както съществува празника. Той по традиция се празнува всеки първи петък, събота и неделя от месец Септември, поради това, че град Неделино е обявен за град на 03.09.1974г. Обичайно първият ден пеят групи от Неделино и цялата страна, на другия ден фолклорни групи и ансамбли от чужбина, а на третия ден идват изпълнители на популярна и съвременна музика. Изпълнителите са разделени на различни категории, в които се борят за награди. Надпяването ще бъде жестоко и предполагащо силни емоции. Между изпълненията се очаква да има развлекателни програми, които ще преповдигнат настроението до небето. Ще може да поседнете на скара и бира по централните барове и ресторанти, както и за целта ще има много подвижни скари, около които може също да се седне. За пълните с енергия хора ще се вият хоро след хоро, в които може да се включите, но със задължението, че "Хванеш ли се на хорото ще го играеш до край!". За малчуганите ще има всевъзможни забавления!

Доброто настроение е задължително,  а за сърдитите и намръщените имаме препоръка да дойдат, за да им оправим настроението. Местата за нощуване никога няма да привършат, защото по статистически данни в Община Неделино има застроена площ за близо 60-сет хиляди души! Стига да бъдете така добри да питате дали има някой, даващ свободни места за нощувка - разбира се срещу парично заплащане, ако не са ви близки или роднини( като при тях заплащането е в личните мерни единици на Домакините:).

Така можете  от първо лице да се запознаете с много градски легенди, стига добре да почерпите домакините си, за да им се развържат езиците!

Както и да опитате домашно приготвени сладка, сокове, компоти и всевъзможни ЕКО -продукти! Дори може да успеете да си откъснете плодове и зеленчуци направо от градината, ако домакините ви ви разрешат! А, ако бъдете и достатъчно убедителни, те могат да ви направят типични неделински гозби, като пататник, баница, качамак, и много други ястия с невероятен аромат и вкус.

Пожелавам ви да си изкарате добре и помнете, че трябва да пазим природната и градската среда чиста!

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?