ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

вторник, 17 март 2015 г.

Кога ще дойде тока?

6-ти срещу 7-ми този месец, между 00ч и 2ч, тока взе да спира и идва, и у нас стана като дискотека. Сякаш Баба Марта бе нахлузила слушалките и бе станала ДЖ в дискотеката наречена "Неделино".  Спирането и идването на тока започна да се учестява и между 1,30 и 2ч просто спря. Града затихна и стана мрачен като турско гробище. На вън снегът се бе натрупал на камари, но нямаше изгледи снеговалежът да спре скоро и на вярно повечето граждани спяха сгушени в топлите си домове и кревати без да подозират каква чудна седмица предстои.
На сутринта се събудихме без ток. Очаквахме както винаги, че тока ще дойде по обяд и отидох да взема 2 хляба от близкия магазин. Оказа се, че за мое щастие има точно два стари вчерашни останали хляба от два различни вида и без да се поколебая ги закупих от магазинерката. Жената, която влезе след мен също търсеше хляб, но остана разочерована.
Явно очаквания приток на електрическа енергия, така и не дойде. Някои си спомняха липсата на ток за няколко часа, а малцина и за ден, може би дори денонощие, но никой не бе очаквал това да продължи 4 денонощия и 12ч:) 
Навярно първата вечер след спирането на тока, сгушени до печките си неделинците са взели да си мислят, че вулканът "Йелоллстоун" е гръмнал и без да усетим сме навлезнъли в предизвиканата от него ядрена зима посред Март месец. Вероятно едни  са взели да си броят останалите буркани по лавиците и мазетата, други дървата в склада, трети брашното и ракията в избата, а по-възрастните  са започнали да разказват на по-младите страшни древни истории за отминали събития пред мъждукащите пламъчета на свещите и игривите езици на огъня в печките и камините.
В неделя осъмнахме без ток отново, а снегът си продължаваше да се сипе ситен, но все така постоянен. Вероятно, точно в този ден неделинци осъзнаха, че работата не е шега и избухването на супер-вулкана ще се окаже вярно. Така цял ден, та до вечерта на топло у дома. По-нервните разбира се без ток, нет и телевизия взеха да пъплят по заснежените улици нагоре-надолу, докато не се намокрят и не почват да премръзват и се сетят, че у дома е топло с горещ билков чай на печката и ушав в някоя тенджера.
На третия ден всички знаехме, че не е работен, тъй като след снежния апокалипсис едва ли парите щяха да имат стойност. Тогава докараха топъл хляб от гр. Златоград и се разбра, че златоградчани също са преживели края на света и се зарадвахме, че има поне с кого да си крадем булките и заедно да възстановим човешката популация до предишния й размер.
Скоро по-умните от нас се докопаха до радиоприемниците и разбраха, че и други части на България са оцелели, но радиото спя за следващите 2 дни и си помислихме, че тяхното оцеляване е било за кратко и в тяхна памет вечерта запалихме по една-две свещи.
Дойде вторник и най-накрая се разбра, че апокалипсиса е отложен, "Йелолстоун" все още си бълбука тихо и всичко е било заради мокрия сняг, който на места спокойно си минаваше 1м средна дълбочина на снежната покривка и бзхаберието на  енергоразпределителното дружество по поддръжката на просеките, през които минават жиците в следствие на което близките дървета от снеголома и снеговала са паднали върху тях и са ги окъсали, и дори са пречупили и някой и друг стълб.
И ето, че дойде срядата - пазарен ден и по обед тока дойде за радост на всички ни, но за съжаление на тези които прехващат цифровата телевизия (която някой безбожник и алчен до мозъка на костите си сложи на мястото на аналоговата, без никой да го иска това), нямаха телевизия и нямат до ден днешен.  Както се казва злото не идва само и се разбра, че и интернет няма да има, и чак до вчера някой хора разчитаха само на радиото да разберат събитията на деня.
Неделенци смятат, че най-популярната лъжа на първи април ще е : "Има ток":)))

ПОСЛЕСЛОВ
Докато има алчни идиоти по държавния апарат и също толкова алчни дълавераджии, които се подвизават като частни компании всмукали се в народната плът като прегладнели пиявици, трябва да разчитаме само на ближния си дами и господа, и да се готвим за още по-страшни кризи и събития от това снежно временце което успя да блокира половин България за повече от 5 дни и то без да сме във война.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?