ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

петък, 19 юни 2015 г.

Как виждам да се изпълни пророчеството на Баба Ванга

Докато си берях граха в градината се бях замислил за екзистенциалния спор, който бяхме завързали във фейса, по  случай на поредната изцепка на Министър Москов, как аджеба, като спрем цигарите и кафето за 3 дни ще си платим здравните вноски за месеца.
Спорът бе дали безработните, които не плащат здравни вноски трябва да се ползват от държавното здравеопазване, или тази привилегия имат право да ползват, само тези които си плащат осигуровките чинно.
А, когато бера грах - изпадам в странно медитативно състояние на съзнанието и мисълта ми се лута из дебрите на окултното, като търси решение на държавните ни и световни проблеми, чрез езотеричното познание:)))))
И такаааа... се замислих, как ще бъдат постигнати думите на нашата велика пророчица баба Ванга, която е казала "Ще дойде време от златни паници и лъжици да ядете". Зададох си въпроса на ум "Как бабо Ванге туй ще стане, при тази диващина в нашата страна?" и ме осени една според мен уникална и очевидна идея:
Казах си "еврика" - всеки български гражданин е равностоен собственик подобно на акционер на всички държавни блага в нашата страна. Независимо дали си работещ, или не си ти се явяваш мажоритарен собственик, на около 1:7000000 част от всички блага на нашата родина. Тоест: всеки от нас трябва да получава равен дял от доходите генерирани при добиването и продажбата на природни ресурси в страната ни! От къде на къде държавата ще прибира всичко и ще дава на който си иска (разбирай на наще хора)? Държавата трябва да взима дял от този доход за генериране на бюджета, а останалото трябва да се разпределя на всеки гражданин по равно! Представете си, че дохода от това е 7 милиарда. Това значи, че на годишна база всеки трябва да получи 1000 лева нето. А, ако са 70 милиарда? Или 150 милиарда? :)))
Така, че това да се казва безработните нямат право на медицинска помощ щото не си плащат здравните вноски е върховно престъпление!!!!
В момента "управляващата каста", която освен да управлява бавното ни и систематично разселване в чужбина и подменянето ни с африкански и азиатски пришълци, както и  разграбването и присвояването на общите ни блага, като с това допринася и за мизерното ни състояние, водещо до бързото ни отмиране ДРУГО НЕ ПРАВЯТ!!!!!
Баба Ванга е казала, че преди да стигнем този златен стандарт, ще дойде видов ден за всички престъпници ограбили държавата и народа ни.
Тогава и само тогава ние ще можем да променим конституцията и да имаме правото да ползваме пряко от благата, които по право ни принадлежат. Нима само в Катар още при раждането си децата започват да получават равно заплащане генерирано от добива на полезни изкопаеми там? От къде на къде ще чакаме 40 години къртовски труд, за да получаваме подаяния докато умрем в мизерия? Това е и трябва да бъде право от самото ни раждане и всеки български гражданин да получава базов доход, генериран от равното разпределение на печалбата получена при продажбата на природните ни национални блага.
Трябва да се забранят концесиите и всички природни блага трябва да се добиват от държавни фирми, като на свой ред суровината, трябва да се продава на пазарна цена на държавни или частни предприятия за преработка до блага с добавена стойност и то само на територията на нашата страна! От там вече, стоките може да имат право да бъдат изнасяни извън границата ни.
Тогава да видите как гърците ще идват на тумби да работят за нас, а ние ще работим само за удоволствие;)))))
 Но преди това да стане скъпи мой сънародници, трябва да се потрудим здраво, за да можем на свой ред да берем плодовете на нашия труд от земята на дедите ни, която са ни оставили и завещали!!!

10,01,2016г.
ОТКРИХ НЕЩО, КОЕТО СЪВПАДА НАПЪЛНО С МОЯТА ИДЕЯ:
"АЛЯСКА: Пари за всички
Точно 2072 долара е получил всеки жител на Аляска през 2015 г. от държавата.
Държавата превежда всяка година една четвърт от своите печалби от добива на нефт във фонда Alaska Permanent Fund, който после разпределя дивидентите сред населението. Фондът е създаден през 1976 след референдум и с поправка към конституцията, след като жителите обвинили държавата, че прахосва безсмислено печалбите от нефта.
Тук са публикувани данни за дивидентите по години:"


3 коментара:

Unknown каза...

.....нека стане реалност,то кармата си е карма,силата...сила....а глупостта спътник не само на мизерията и глада...то май си заслужаваме съдбата..погледни обществото от което сме част.....толерантност към етноса...единствено ако си знае мястото...полицейщина и липсваща култура,под нивото на седмокласник...мишки...малоумници секви....и за к'во се хабим...дано все нещо си струва,дано остане нещо коет да си заслужава , концесиите бавно изсмукват наще блага и права...продадена свобода...търговия с плът и съдби,бавно загива и наща земя...уроди не хора..констатации ни не треат, всеки сам нека се погрижи за себе си , самосъзнанието се въспитаа с желание,....и за кво плащаме данаци...'Мижи да те лажем'..Винаги щом има желание,има и начин..тъй казват...зрелища,вино и смърт..

GRANID каза...

На един протест в София преди 2-3 години се бяхме събрали пред Народното Събрание в знак на протест срещу концесиите.
Изказваха се по микрофона граждани, които искаха да изразят мнение. Бях с един приятел и той ме подкани да изляза и взема микрофона. След кратко колебание какво да кажа, пристъпих и взех микрофона. Явно се забавих с речта, че тълпата притихна. И аз казах следното:

"-Искам да си призная нещо: аз съм РАСИСТ. Аз съм РАСИСТ, защото мразя най-голямата група хора в България, която е групирана от признака /престъпници/. Аз съм Расист, защото мразя всеки престъпник в България и по света. За това апелирам към всички вас с една единствена молба - ИЗОБЛИЧАВАЙТЕ ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК! НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ ПРЕД ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НИКОГА НЕ СЕ ПРИМИРЯВАЙТЕ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ТЕ ГО ПРИЧИНЯВАТ НА ВАС, ВАШИ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ, ИЛИ НА ВАШИ СЪГРАЖДАНИ И СЪНАРОДНИЦИ!"

За мое учудване тълпата не реагира. Просто започнаха да си говорят и скандират без да вземат никакво отношение по казаното от мен. Най-жалкото е, че моя приятел ми каза:
"-Не им се сърди! Те не разбират." :)))))))))))))))))

И още нещо се сетих относно статията ми:
Всеки от нас, дори и да не плаща здравни осигуровки, волю, или неволю плаща данъци при всяко закупено нещо от магазина! Дори да купиш вафла, или дъвка - 20% от стойността, която си дал отива в държавната хазна.
Нали здравеопазването е социална дейност? Защо не се финансира от данъците ни, а искат чинна вноска (кръвен данък) ??????

GRANID каза...

Също така смятам, че ако се въведе със закон, че продавача не може да взима повече от 30% от себестойността на дадения продукт, то цените на стоките у нас ще паднат в ПЪТИ!!!! Спекулата ще изчезне, а истинските продавачи на стоката, ще изискват от дистрибуторите и прекупвачите не повече от 10-15% от стойността на продукта като надценка, или директно ще се свържат с производителя, което ще лиши тези спекуланти от хляб и те ще изчезнат;))))))

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?