ОБЕЩАВАМЕ ВИ:

ОБЕЩАВАМЕ ВИ: ДА ВИ ОТЪРВЕМ ОТ ГЛУПОСТА И НЕВЕЖЕСТВОТО, ЗАБЛУДИТЕ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА!
ПОРАЖДА СЕ ЛОГИКА КОГАТО ИМА МИСЪЛ, ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ИМА МИСЪЛ ТРЯБВА СМИСЪЛ! - Maксима от Авторът ;)

За, желаещи да подпомагат съществуването на блога, дарения се приемат само чрез PayPal

FOR DONATIONS WIТH PayPal: TFKIBTS@abv.bg


Страници

неделя, 3 март 2019 г.

Бдж в сънищата








Както стана дума вече, рядко сънувам или помня сънища, но този сън го запомних ясно в общи линии. Реших накратко да споделя сънуваното.
Сънувах че съм машинист на влак. Влака се състои от дизелов локомотив серия 55 и два пътнически вагона от тези които са без купета. Влака тръгва от незначителна бих казал, малка гара на всред поле оградено от високи планини. Влака го карам аз по стара линия, която не електрифицирана, затова когато влака се движи много тропа и трещи и изобщо се движи бавно както между впрочем се движат и влаковете. Линията разбира се е „странична“, т.е. не е главен жп клон и по нея се движи „моя„ влак. Не помня добре, но като че ли имам и пом. машинист, някакво младо момче русо, синеоко. В един момент влака излиза на „главната“ линия, която е електрифицирана и поема към по-голяма и важна гара. Караме бавно и стигаме гарата, която е с много коловози. Моят влак навлиза в коловоз, а до нас е композиран друг влак дошъл отнякъде, който трябва да поеме пътниците от моя и да продължи. Но тук е голямата изненада – намалявам движението на моя влак и изравнявам с другия като спирам точно до другия и гледам, че електрическия локомотив, който го тегли гори. От самия локомотив излизат пламъци. Ние спираме и с моя помощник се чудим. Тогава се събудих.
Не съм добър в тълкуването, но все пак всеки сам според съзнанието си трябва да тълкува това което е сънувал, затова си позволявам да споделя следните две хипотези:
Влака, който карам вероятно е мой живот, който върви по странична линия, но макар и бавно върви. Това до някъде е добре, защото движението е живот, всичко в живота се движи и променя а следователно живее. Застоя е равнозначен на смърт. Но това е половината на цялото. Другата може би по- важна половина е накъде се е насочил. Моя влак се включва в някаква по-голяма, по –„главна“ линия. Сигурно моята съдба и житейски път в някакъв момент ще станат по значими, по важни за мен и околните или така да се каже ще се включа във важни, значими събития. Притеснителното обаче е че локомотива на бързия влак гори. Вероятно пътищата до които води “главната линия“ или общия поток на събитията от живота води до някаква катастрофа, въпреки, че влака е друг, а аз моя съм го докарал до моята подчертавам моята крайна дестинация. Може да се приеме, че аз моята задача може и да съм решил как да е.
Когато разказах на мой приятел този сън, първото нещо което каза той е, че в известен момент може да “подкарам държавния влак„, в което има логика тъй като влака, който управлявах беше доста „скромен“ също като нашето отечество и може да се приеме като негов символ. Тогава може би родината, ще се включи достойно всред големите държави (ако приемем, че главната линия символизира „големите“), но те от своя страна ще претърпят крах и катастрофа – техния локомотив гори и ние малките ще трябва да им помагаме.
Това са две условни тълкувания, едното в по-личен план, а другото в по-обществен, а какво ще стане е в ръцете на провидението.

Няма коментари:

Поглед

.

ПОГЛЕД

Има ли извънземни?